Zima vo Švajčiarsku: Užite si jednu z najdlhších jázd na sánkach

Švajčiarsky región Jungfrau je spoločne so susedným údolím Haslital už zhruba 100 rokov preslávený ako skutočný raj pre lyžiarov. Rodiny s deťmi si môžu užiť kopec zábavy pri sánkovaní alebo korčuľovaní. Sánkovanie za svitu mesiaca dostáva príchuť romantiky. Ak sa k výdatnému pohybu pridá aj dobré jedlo, vzniká romantika ako stvorená pre zaľúbené dvojice.

13.11.2014 06:00
Grindelwald, Jungfrau Region, Svajciarsko,... Foto:
Užite si vo dvojici nádherný výhľad na horskú scenériu v Grindelwalde. V obci máte dosť možností na lyžovanie i zimné korčuľovanie.
debata

Švajčiarsky región Jungfrau, ktorý je súčasťou svetového dedičstva UNESCO, ponúka jednu z najkrajších vysokohorských scenérií sveta. Zimnú sezónu 2014/2015 otvára už v novembri. Pripnite si lyže a vyrazte na svahy lyžiarskych oblastí Gindelwald-First, Kleine Scheidegg-Männlichen a Mürren-Schilthorn. Čaká na Vás 213 kilometrov zjazdoviek.

Sánkarská dráha pre celú rodinu

Dospelí aj deti sa môžu tešiť na novú sánkarskú dráhu Apollo (Schlittelweg Apollo), ktorá zaručí ideálnu zábavu na skĺzniciach pre celú rodinu. Široká a slnečná sánkovacia dráha vedie od stanice Schiltgrat cez Schiltalp až po Mürren. V regióne Jungfrau sa taktiež nachádza „Big Pintenfritz“, jedna z najdlhších sánkarských zjazdoviek v Alpách.

Lyžovanie v alpských horách Männlichen zvládnu... Foto: Jost von Allmen, zdroj: Jungfrau Region
Jungfrau Region, Mannlichen, Svajciarsko, deti, lyze, hory, zima, Lyžovanie v alpských horách Männlichen zvládnu aj deti.

Na svoje si prídu aj korčuliari

Na svoje si prídu aj milovníci korčuľovania, ktorí majú na výber z veľkej ponuky umelých i prírodných ľadových dráh. V regióne Jungfrau nájdete dráhy v strediskách Grindelwald, Wengen, Mürren a Lauterbrunnen. V údolí Haslital sa navyše môžete nechať zlákať dvoma traťami pod holým nebom.

Do romantickej dedinky Mürren vedie zo... Foto: Jost von Allmen, zdroj: Jungfrau region
Mürren, zima, Jungfrau Region, Svajciarsko, hory, Do romantickej dedinky Mürren vedie zo Schiltgratu široká sánkovacia dráha.

Romantika pre páry

Nezabudnuteľným dobrodružstvom býva tzv. heli-skiing – lyžovanie, ktoré sa začína letom vrtúľnikom ponad údolie Lauterbrunnental na východiskový bod vo výške takmer 4000 metrov nad morom. Skúsený vodca Vás bezpečne prevedie nedotknutým prašanom a tamojšia jedinečná panoráma Vám zároveň zaistí dokonalý rámec pre oddych vo dvojici.

Po freeridovom dobrodružstve môžete zakotviť v jednej z miestností reštaurácie. Vychutnajte si regionálne špeciality ako fondue či raclette.

Nezabudnuteľným býva tzv. heli-skiing –... Foto: Jungfrau region
Lauterbrunnental, Svajciarsko, Jungfrau region, hory, Nezabudnuteľným býva tzv. heli-skiing – lyžovanie, ktoré sa začína letom vrtúľnikom ponad údolie Lauterbrunnental do výšky takmer 4000 m n.m.

Vychutnajte si túry na lyžiach a snežniciach k vrchom Eiger, Mönch a Jungfrau za splnu mesiaca. Spoločná sánkovačka dolu do údolia je v doline Haslital možná v oblasti Mägisalp-Reuti aj v noci – počas nočného sánkovania. Horská reštaurácia ponúka okrem svojich špecialít i zábavu pri muzike. Novinkou je nočné lyžovanie na osvetlenej a zasneženej zjazdovke Mäglisalp-Reuti.

V regióne Jungfrau majú dovolenkári možnosť užiť si nočnú lyžovačku v obci Wengen alebo v Grindelwalde. Región Jungfrau i údolie Haslital ponúkajú kopec ďalších napínavých možností na snehu.

Zdroje: Jungfrau region, Haslital

Údolie Haslital v zime je očarujúce.
Zažite adrenalín na lyžiach vo švajčiarskom...
+5Jazda na švajčiarskom unikáte - snežnom bicykli...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #zábava #romantika #lyžovačka #lyže #zima 2014