Turistov bolo na Veľkú noc v Tatrách viac ako na Vianoce

Veľká noc vo Vysokých Tatrách patrí k posledným top termínom zimnej sezóny. Aj tá tohtoročná potvrdila vysoký záujem dovolenkárov i jednodňových návštevníkov, zhodnotila Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Horské strediská i popradský akvapark avizujú veľmi dobrú návštevnosť. V Tatrách prevládali Slováci.

08.04.2015 07:00
Karneval masiek na lyžiach, masky, lyžovačka,... Foto: ,
Malá súťažiaca počas lyžiarskych pretekov v maskách na Štrbskom Plese.
debata

„Počasie v Tatrách počas Veľkej noci síce zďaleka nepripomínalo sviatky jari, ale návštevnosť našich veľhôr to negatívne neovplyvnilo. Sviatočné voľné dni využili návštevníci najmä na lyžovačku či návštevu popradského akvaparku. Prevádzkovatelia potvrdili veľmi dobrú návštevnosť,“ uviedla Maťašovská.

Už tradične patrili Vysoké Tatry počas Veľkej noci najmä Slovákom, nechýbali však ani poľskí návštevníci.

„Potešila nás aj Perinbaba, ktorá práve na Bielu sobotu prášila svojou povestnou perinou a na Štrbskom Plese padlo viac ako 30 cm nového snehu. Vďaka tomu veľa ľudí ešte vytiahlo lyže, bežky a rozhodlo sa tráviť sviatky jari športovo a na čerstvom vzduchu,“ povedala Lenka Maťašovská.

Súťažiaci počas pretekov v lyžovaní v maskách...
Účastníci lyžovania v maskách na Štrbskom Plese.
+7Účastníci pretekov v lyžovaní v maskách na...

Počas veľkonočného víkendu na Štrbskom Plese čakal na návštevníkov aj Karneval masiek na lyžiach. V nedeľu si zasúťažilo rekordných 265 masiek. Najmladší účastník mal len tri roky a najstarší 73. Za najoriginálnejšiu masku porota vybrala Šípovú Ruženku.

Obsadenosť ubytovacích zariadení bola počas Veľkej noci porovnateľná s minulým rokom. „Tak, ako sú vianočné sviatky tradične sviatkami pokoja a rodiny, tie veľkonočné sú sviatkami radosti a vítania jari, i keď tento rok by sa dalo o jari veľmi polemizovať. Z tohto pohľadu je návštevnosť ubytovacích zariadení v regióne Vysoké Tatry cez veľkonočné sviatky vyššia oproti vianočným sviatkom,“ zhodnotila Maťašovská.

Podľa nej však Tatranci pri tohtoročnej snehovej nádielke a vývoji počasia očakávajú lyžovačku ešte aj v máji. Ako uviedla, prilákať lyžiarov na svahy môžu okrem výborných podmienok na svahoch aj ceny skipasov. Tie po Veľkej noci klesli na mimosezónnu úroveň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #lyžovačka #návštevnosť #karneval #Veľká noc