Vrátna je vraj krajšia ako pred povodňou, Jánošíkove diery majú nové rebríky

Jedným z nosných pilierov turizmu v tomto kraji Malej Fatry sú určite Jánošíkove diery. Práve v týchto dňoch prebieha finálna etapa rekonštrukcie rebríkov a lávok v najnáročnejšej a azda najzaujímavejšej časti rokliny – v Horných dierach.

09.06.2015 13:00
turisti, Mala Fatra, hory, Liptov, turistika, Foto:
Po rekonštrukcii budú Horné diery výrazne bezpečnejšie a komfortnejšie.
debata

Táto časť chodníka je preto v období od 2.6. do 12.6.2015 uzavretá a ak sa chystáte na výstup z Bieleho potoka, či Štefanovej do sedla Medzirozsutce, postupujte cez Vrchpodžiar po zelenej značke na rázcestie Pod Pálenicou. Po rekonštrukcii budú Horné diery výrazne bezpečnejšie a komfortnejšie, informuje riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra Peter Šimčák.

Posledná etapa vyjde Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Malá Fatra na 7 590 eur. Celkovo tak organizácia investovala do opravy tohto chodníka od roku 2013 už viac ako 25 000 eur.

OOCR Malá Fatra tiež spolupracuje s Občianskym združením Diery na rekonštrukcii lávok v najprístupnejšej časti – v Dolných dierach. V tejto časti v minulých rokoch pribudli a vymenili sa aj niektoré lávky.

Obnova Dolných dier bude pokračovať aj v roku 2015, ale počas sezóny tam práce priechodnosť neobmedzia.

Rekonštrukcia turistických ciest. Foto: OOCR Malá Fatra
Malá Fatra, Jánošíkove diery, turisti, turistický chodník, lávky, hory, oprava, Rekonštrukcia turistických ciest.

Na letnú turistickú sezónu je už pripravená celá Vrátna. Po minuloročnej povodni a masívnych zosuvoch sa za pomoci obce Terchová, Žilinského samosprávneho kraja, vlády, ale aj množstva dobrovoľníkov a miestnych podnikateľov podarilo dostať dolinu do ešte krajšieho stavu ako bola predtým, hovorí Šimčák.

Všetky informácie o regióne, fotografie, videá a oveľa viac nájdete na www.regionmalafatra.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #malá fatra #Jánošíkove diery #Vrátna dolina