Tatry budú v pohybe aj v zime a preveria vašu kondičku súťažami

Celoročná séria podujatí v rámci projektu Tatry v pohybe pokračuje aj v jesenných a zimných mesiacoch. Jej cieľom je prilákať do slovenských veľhôr aj rekreačných športovcov.

03.11.2015 14:00
debata

Pre milovníkov aktívneho pohybu organizátori pripravili na november zaujímavé podujatie s názvom Steeplechase run, pri ktorom nepôjde iba o beh. „Na pretekárov čaká prekážková dráha v Jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici. Beh si spestria o preskoky cez pevné prekážky,“ uviedla organizátorka podujatia Vierka Halasová zo športového klubu Sport Tatry. Záujemcovia o súťaž sa môžu zaregistrovať do 3. novembra na stránke tatryvpohybe.sk.

Muži si zmerajú sily na trati dlhej sedem kilometrov, v prípade žien to bude štvorkilometrová trať. Spomínaný beh je prvým pretekom bodovanej bežeckej série, ktorá pozostáva zo štyroch pretekov. Trasy a ich profily sú podľa Halasovej nastavené tak, aby čo najviac preverili všestrannosť pretekárov počas celej Zimnej bežeckej série.

„Tretí ročník podujatia bude obohatený o niekoľko noviniek, už 12. decembra čaká pretekárov atraktívny Night trail, ktorého štart a cieľ budú v Novom Smokovci,“ dodala Halásová. Niekoľko prekvapení by podľa jej slov mali priniesť aj januárové a februárové preteky. Víťazov vyhlásia vo februári, v rámci poslednej sériovej súťaže.

Športové hory

Projekt Tatry v pohybe začal vznikať ešte v minulom roku. Organizátori podujatí, ktoré sa konajú vo Vysokých Tatrách a ich okolí, sa rozhodli spoločne vytvoriť kalendár podujatí na celý rok. „Účastníkom sa snažíme stále pripraviť niečo nové a iné, ako sú bežne zvyknutí, a zatiaľ sa nám to darí,“ povedala Lucia Dubielová, výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry, ktoré projekty Tatry v pohybe zastrešuje. Podľa jej slov boli Tatry oddávna športovou destináciou, marketing bol však smerovaný k inej klientele.

Ako povedala, na Štrbské pleso chodia športovci stále, pritiahnuť však chcú viac rekreačných športovcov. Historicky sú podľa Dubielovej Vysoké Tatry nielen miestom kúpeľným, ale aj športovým. „Organizovalo sa tu množstvo významných medzinárodných podujatí, v ktorých organizácii by sme radi pokračovali. Akcie sú prístupné všetkým, bez ohľadu na vek a na stupeň výkonnosti a profesionality,“ vysvetlila riaditeľka ZCR Vysoké Tatry.

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #Tatry #súťaže