Múzeum TANAP opäť otvoria a ponúkne aj novinky

Po ochranných a modernizačných prácach v pondelok 16. novembra opätovne otvoria Múzeum Tatranského národného parku (TANAP) v Tatranskej Lomnici. Návštevníkom ponúkne niekoľko noviniek, k slovenským a latinským názvom vystavených rastlinných exponátov napríklad pribudli aj anglické pomenovania.

16.11.2015 14:00
debata

„Na dvoch nových svetelných tabuliach predstavujeme druhy rastlín, ktoré rastú na alpínskych lúkach v Tatrách. Charakteristické pre toto spoločenstvo sú rozsiahle porasty nízkych tráv, bylín, kríčkovitých či plazivých foriem drevín, machorastov a lišajníkov,“ priblížila ďalšie novinky botanička Výskumnej stanice a Múzea TANAP Štátnych lesov TANAPu Zuzana Homolová.

Po prácach, ktoré od začiatku mesiaca vykonávali pracovníci výskumnej stanice a múzea, pribudlo vo výstavných priestoroch aj nové bocianie hniezdo s mláďatami bociana bieleho a nová svetelná tabuľa, ktorá približuje život kamzíka vrchovského tatranského a svišťa vrchovského tatranského.

Pre záujemcov ponúka múzeum premietanie videofilmov alebo prednášky s tematikou ochrany prírody v národnom parku. Svoje nezastupiteľné miesto tu majú podľa pracovníkov múzea nielen informačné materiály o Tatranskom národnom parku, mapy, kalendáre, časopis Tatry či pohľadnice, ale aj odborná literatúra s tematikou histórie a ochrany prírody v Tatrách.

Múzeum TANAP bude od pondelka 16. novembra otvorené denne od 8:30 do 16:00, okrem hodinovej prestávky od 12:00 do 13:00.

Múzeum TANAP Štátnych lesov TANAPu je špecializovaným múzeom v oblasti ochrany prírody Tatranského národného parku s odborným zameraním na prezentáciu živej a neživej prírody a ľudských aktivít v tomto území. Plní svoju nezastupiteľnú poznávaciu, dokumentačnú, prezentačnú a výchovno-vzdelávaciu funkciu. Návštevníci si môžu obzrieť vystavené exponáty z oblasti geológie, fauny a flóry, histórie a etnografie na území Tatier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #múzeum #Tatranská Lomnica #TANAP