Cez Rakúsko 'na lyžiach' do Švajčiarska

Osem rakúskych lyžiarskych stredísk spolu s top destináciami Savognin vo Švajčiarsku a ľadovec Schnalstaler Gletscher v južnom Tirolsku sa združilo pod názvom www.skisport.com a ponúkajú pre rodiny mimo sezóny dovolenku. Pritom je nocľah aj lyžiarsky lístok pre deti do 10 rokov zdarma.

27.11.2015 12:00
Savognin, lyžovačka, sneh, lyžiar, lyže, zima,... Foto:
Lyžiarske stredisko Savognin vo Švajčiarsku.
debata

Každé z týchto desiatich lyžiarskych stredísk sa vyznačuje vlastnosťami ideálnej dovolenkovej destinácie pre rodiny. Preto regióny združenia www.skisport.com ponúkajú špeciálne paušálne ponuky, šité na mieru pre rodičov s deťmi.

Od dolnorakúskych lyžiarskych stredísk so zaručene dobrými snehovými podmienkami, akými sú Lackenhof am Ötscher a Hochkar po hornorakúske top destinácie Hinterstoder a Wurzeralm, Kasberg a Hochficht alebo Action Hill v Hochkössen či nádherný Heiligenblut am Großglockner.

Švajčiarske rodinné stredisko Savognin je karvingovým rajom s mimoriadne širokými zjazdovkami, Schnalstalský ľadovec s dych vyrážajúcou kulisou Ötztalských Álp v južnom Tirolsku sa vyznačuje možnosťou pôžitku z lyžovania od októbra do začiatku mája.

V ponuke desiatich partnerských lyžiarskych stredísk sú víkendové aj týždňové paušály. Dva dni vrátane nocľahu a skipasu tak dostanete už od 117,50 eura (deti do 10 rokov zdarma) v stredisku Wurzeralm.

Ak plánujete 1– dňovú lyžovačku s deťmi, využite cenovo výhodné riešenie – kartu Snehuliak – Schneemannkarte. V sprievode jedného rodiča lyžujú deti do 10 rokov (ročník 2006) za 2 eurá na deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti).

Lyžiarske stredisko Hochkar

Toto najvyššie položené lyžiarske stredisko v Dolnom Rakúsku je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok. Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy sa Hochkar prezentuje svojimi 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, snowparkom Hochkar a nádhernou krajinou.

Lyžiarske stredisko Lackenhof am Ötscher

Lackenhof am Ötscher, len 220 km od Bratislavy, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších ponúka Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii snowpark pre lyžiarskych a snowboardových freestylerov. Vďaka 9 lanovkám a 19 km zjazdoviek so všetkými úrovňami náročnosti si tu vhodný svah nájde každý lyžiar.

Lyžiarske stredisko Hochficht

Lyžiarsky región Hochficht sa nachádza v rozprávkovej zimnej scenérii na trojmedzí Rakúska, Nemecka a Česka. Hostí rozmaznávajú krátke prechody od parkoviska k vlekom, výškovo nastaviteľné pomôcky na nasadnutie, nový detský svet priamo vedľa lyžiarskej arény. Na rozmanitých svahoch, vo funparkoch a na cross trati nájdu výzvy aj ambiciózni lyžiari. Stredisko Hochficht ponúka 10 lanoviek a vlekov a okolo 20 km zjazdoviek.

Lyžiarske stredisko Kasberg

V strede Horného Rakúska, v Grünau, leží Kasberg, lyžiarske stredisko pre rodiny prispôsobené pre začiatočníkov a pokročilých lyžiarov s rozsiahlym freestyle parkom. Lyžiarsky región Kasberg je vybavený 10 vlekmi a lanovkami a má 21 km zjazdoviek. Lyžiarska škola Grünau patrí podľa štúdie k najobľúbenejším lyžiarskym školám v Rakúsku.

Lyžiarske strediská Hinterstoder a Wurzeralm

Lyžiarsky región Hinterstoder – Wurzeralm je dobre dostupný z diaľnice Pyhrn i verejnými dopravnými prostriedkami. Hinterstoder sa nachádza vo výške 2 000 m. n. m. a ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s dĺžkou až 40 km.

Oblasť Wurzeralm ponúka na 22 kilometroch zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na hory. Celosvetovo najrýchlejšia pozemná lanovka vyvezie hostí k horskej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdy a svojrázne chaty.

Lyžiarske stredisko HochKössen

HochKössen sa nachádza v jednom z tirolských regiónov s najbohatšou snehovou nádielkou, v regióne Kaiserwinkl. Tu leží „Action Hill“ s vynikajúco upravenými svahmi pre lyžiarov na všetkých úrovniach, Sunny Kids Park pre najmenších a vynikajúca gastronomická ponuka. K dispozícii je 11 lanoviek a vlekov a 22 kilometrov zjazdoviek.

Lyžiarske stredisko Großglockner/He­iligenblut

Nádherné lyžiarske stredisko v regióne pod Großglocknerom ponúka 12 lanoviek a vlekov, 55 km veľkoryso rozmiestnených svahov pre všetky lyžiarske úrovne, freeride arénu s rozlohou 15 km2 a značkované lyžiarske trasy pre ambicióznych zimných športovcov. Vysoká poloha a moderné zasnežovacie zariadenia sú až do jari zárukou dobrých snehových podmienok.

Lyžiarske stredisko v regióne pod... Foto: SHUTTERSTOCK
Grossglockner Heiligenblut, lyže, sneh, zima, lyžiar, lyžovačka, hory, Lyžiarske stredisko v regióne pod Großglocknerom ponúka 12 lanoviek a vlekov.

Partnerské lyžiarske strediská:

Lyžiarske stredisko Schnalstaler Gletscher v Južnom Tirolsku

Ľadovcové lyžiarske stredisko siaha až do výšky 3 250 m. n. m. a aktívnym dovolenkárom ponúka všetko, vďaka čomu je zimná dovolenka zážitkom: od vysokohorskej kulisy v Ötztalských Alpách obkolesenej rozmanitými strediskami zimných športov so širokou ponukou pre rodiny až po prvotriedne ubytovanie a špičkovú gastronómiu.

Lyžiarske stredisko Savognin vo Švajčiarsku

Zimná dovolenka v stredisku Savognin, uprostred prázdninového regiónu č. 1 vo Švajčiarsku potvrdzuje svoje prvenstvo vo všetkých ohľadoch: raj pre karverov Carvingparadies Savognin s 80 km extrémne širokých zjazdoviek a zábavným športovým parkom Tigignas je vhodný aj pre rodiny. Rodiny nadchýna špeciálnymi detskými svahmi, detským lyžiarskym rajom La Nars a sánkarskými svahmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Švajčiarsko #lyžovačka #Kam na zimnú dovolenku