Zo svahu rovno k prestrenému stolu: v Malej Fatre splnia všetky priania

Počas tohtoročnej zimnej sezóny čaká na dovolenkárov a návštevníkov Malej Fatry okrem tradičného lyžovania a bežeckých tratí aj lavínový či snežnicový pochod. „Pre milovníkov turistiky je Malá Fatra ideálna, pretože turistické chodníky tu možno využívať na rozdiel od Vysokých Tatier počas celého roka,” informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra Peter Šimčák.

28.11.2015 15:00
debata

Vrátna je podľa jeho slov určená tak pre začiatočníkov, skúsených lyžiarov, ako aj vyznávačov snowboardingu, extrémneho lyžovania či skialpinizmu. Lyžiarske stredisko Ski Gavurky je vhodné najmä pre začiatočníkov a deti. Nachádza sa priamo v centre Terchovej a okrem dobrej zábavy ponúka aj možnosť občerstvenia priamo na svahu.

„Každý štvrtok od 21. januára do 10. marca bude pre hostí ubytovaných v našich členských ubytovacích zariadeniach premávať autobus na Kubínsku Hoľu. Dovolenkári všetkých vekových kategórií tak môžu vyskúšať služby aj tohto lyžiarskeho strediska,“ dodáva Šimčák.

Wellness služby môžu návštevníci využiť v Žiline a aj v Terchovej vo viacerých hoteloch. „Ubytovacie zariadenia pripravili pobytové balíčky šité priaznivcom oddychu na mieru,“ prezrádza riaditeľ hotela Dubná skala v Žiline Marek Imre.

V rámci wellness ponuky bude každú stredu od 20. januára do 9. marca premávať z ubytovacích zariadení, ktoré sú členom OOCR Malá Fatra, do Rajeckých Teplíc výletný autobus.

Malú Fatru môžete spoznať aj cez chuťové poháriky cez Terchovský večer s Terchovskou muzikou. „Každý piatok od 27. decembra do 15. marca a každú stredu od 21. januára do 4. marca počas tradičnej slovenskej päťchodovej večere ochutnáte miestne špeciality. Popri tom vám bude vyhrávať terchovská Ťažká muzika. Dozviete sa, ako sa v Terchovej a na horách kedysi žilo a hlavne čo sa jedlo,“ uvádza Robo Hlaváč z Hotela Diery, ktorý je tiež členom OOCR.

debata chyba
Viac na túto tému: #gastronómia #lyžovanie #malá fatra #Vrátna #Vrátna dolina