Lyžiarsku sezónu v Oravskej Lesnej otvoria už cez víkend

Lyžiarske stredisko v Oravskej Lesnej sa zaplní lyžiarmi už tento víkend, keď otvoria sezónu vďaka zlepšeným klimatickým podmienkam.

02.01.2016 14:00
debata

Stredisko na poľsko-slovenskom pohraničí leží v najchladnejšej doline na Slovensku. Vyhľadávajú ho lyžiari, ale aj snowboardisti. Rodiny s deťmi majú na výber široké upravené trate s dĺžkou 8,5 km a prepravnou kapacitou 4 050 osôb za hodinu.

Ceny skipasov nemenili už tretiu sezónu. Deti od šesť do 12 rokov a seniori zaplatia za celodenný lístok 13 eur, dospelí 16 eur. Deti do šesť rokov v sprievode dospelej osoby lyžujú zadarmo. V top sezóne do 10. januára budú ceny o pár eur vyššie.

Pred ôsmimi rokmi prešlo stredisko modernizáciou. K dispozícii má lanovú dráhu, päť vlekov, dva kilometre bežeckých tratí, detskú škôlku a lyžiarsku a snowboardovú školu. Z doplnkových služieb sú to požičovňa, servis lyží a snowboardov, ski shop a veľkokapacitná reštaurácia pri sedačkovej lanovke. Na parkoviskách môže naraz zaparkovať 800 áut.

Zo severu je stredisko dostupné z troch strán. Hraničné priechody z Poľska a Českej republiky sú vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov. Spojenie zo Žiliny je možné na trase Kysuce-Orava cez novovybudovanú cestu z Vychylovky, ktorá ústi priamo do Oravskej Lesnej.

Pre českých lyžiarov sú k dispozícii vlaky komerčných prepravcov na trasách Praha-Žilina-Košice s možným prestupom v Ružomberku na autobus do Dolného Kubína a následným prestupom na smer Oravská Lesná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Orava #lyžovačka