V Dúbravke obnovili tabule na náučnom chodníku

Schátrané, zničené a nečitateľné tabule na náučnom chodníku v lese a uliciach v bratislavskej Dúbravke sú obnovené. Do záchrany panelov, ktoré hovoria o krásach, histórii, vývoji Dúbravky či o faune a flóre v jej okolí sa pustil miestny úrad v Dúbravke spolu s občianskym združením BROZ.

22.05.2016 15:00
detská turistika - hory Foto:
Ilustračné foto.
debata

Obnovený Dúbravský náučný chodník otvoria slávnostne dnes popoludní, informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Dúbravský náučný chodník je dlhý približne päť kilometrov. Vedie od Jadranskej ulice v historickej časti Dúbravky popri Horanskej studni a pokračuje cez Glavicu a Tavarikovu kolóniu až k reštaurácii na Švantnerovej ulici.

Texty i fotografie na obnovených tabuliach pripravilo občianske združenie BROZ spolu so správcom Dúbravského múzea Ľubom Navrátilom.

Obnovený náučný chodník mestská časť otvorí dnes popoludní, akcia sa začne o 17:00 v Dúbravskom múzeu na ulici Pod záhradami 39. Odtiaľ sa záujemcovia vydajú pozrieť si vynovené informačné tabule.

Program však bude pokračovať až do ranných hodín, Dúbravské múzeum sa totiž zapojilo v tomto roku do podujatia Noc múzeí a galérií a pripravujú zážitkovú noc pre dúbravských žiakov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dúbravka