Hniezdo kondora, zlom Eurázie a Ameriky, snehuľa na tanieri... A čo ponúka váš hotel?

Za noc zaplatíte aj vyše 400 eur, no v cene máte pobyt na presklenej toalete skoro pol kilometra nad zemou či potápanie v jazere s tektonickým zlomom kontinentov. A to sa už oplatí...

06.06.2016 07:00
debata

Skylodge Adventure Suites, Cusco, Peru

Už ste niekedy zatúžili spať v hniezde kondora? Tu môžete zažiť niečo veľmi podobné, láka do Skylodge Adventure Suites portál AirBnb.

Za 416 eur sa môžete vyspať v sklenej kapsule pripevnenej k stene útesu vo výške takmer 400 metrov, ktorá dokonale spĺňa definíciu extrémneho ubytovania. V balíčku je zahrnutý transport do údolia Sacred, gurmánska večera s vínom, raňajky a služby profesionálneho viacjazyčného sprievodcu.

Aby sa hostia vôbec dostali k svojej izbe, musia zdolať strmý horolezecký chodník (via ferrata) vybavený istiacimi fixnými lanami a železnými stúpačkami.

Skylodge sa skladá z vertikálnych kapsulových apartmánov (7 metrov do dĺžky a 2,5 do šírky aj výšky) s celkovou kapacitou 8 osôb. Každá z kapsúl je vybavená štyrmi lôžkami, jedálenským kútom a vlastným sociálnym zariadením so suchým ekologickým záchodom.

Je na nej šesť okien a štyri vetracie kanály, vchod je navrchu. Vďaka priehľadným stenám si užijete pohľad do údolia aj na čierne hviezdnaté nebo. Na zaistenie súkromia slúžia závesy.

Ion Luxury Adventure Hotel, Nesjavellir, Island

Asi hodinu cesty od Reykjavíku, uprostred hôr, lávových polí a horúcich prameňov, na úpätí vyhasnutej sopky, čupí na pilieroch podlhovastý hotel s presklenými stenami a s otvorenou terasou na jednej strane.

Hotel s jednoducho zariadenými 45 izbami je postavený z obnoviteľných materiálov a navrhli ho tak, aby dizajnom zapadal do krajiny a nepôsobil rušivo. To sa zjavne podarilo, o čom svedčia aj rôzne architektonické ocenenia, ktoré mu udelili.

Ion je situovaný v oblasti, kde sa často objavuje jedna z najpríťažli­vejších islandských atrakcií – polárna žiara. Hostia môžu z terasovej vírivky naplnenej horúcou vodou priamo z prameňa, alebo zo sauny s lávovými kameňmi, obdivovať čaro pustej krajiny, ktorá vyzerá ako z inej planéty, a na oblohe tancujúcu auroru.

V zime sa turisti venujú lyžovaniu a zdolávaniu ľadovcov, leto prináša možnosti turistiky pod takmer nepretržite svietiacim slnkom. Jednou z najväčších zaujímavostí v okolí je 10 minút vzdialené jazero Pingvallavatn, najväčšie prírodné jazero Islandu. Potápači z celého sveta sa do krištáľovo čistej vody chodia ponárať, aby na vlastné oči uzreli medzeru medzi tektonickými doskami Eurázie a Severnej Ameriky.

Hotel Arctic, Grónsko

Jeho titul len tak niekto neprekoná – Hotel Arctic je najsevernejšie situovaný štvorhviezdičkový hotel na svete. Stojí na okraji fjordu Ilulissat, ktorý je od roku 2004 súčasťou zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Hlavná hotelová časť je vzdialená asi 100 metrov od pobrežia, Iglú sa týči priamo na okraji fjordu. Arctic má 76 izieb, 9 apartmánov a 5 hliníkových iglú pre skutočných milovníkov autentického grónskeho ubytovania.

V reštaurácii Ulo tu k tradičnému grónskemu menu servírujú aj dokonalý výhľad na hladinu s plávajúcimi kryhami. Miestna kuchyňa pripravuje jedlá z pižmoňov, sobov, grónskych plates, polárnych zajacov, snehúľ horských, morských vlkov, mušlí, morských ježkov, ostriežikov a mnohých ďalších.

Zdroj: Wikipedia.org; Forbes.com; En.wikipedia.org; Airbnb.com; Adventure-life.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peru #grónsko #Island #hotely