Prišlo leto, popradský doubledecker jazdí častejšie

Popradský poschodový autobus, červený doubledecker s názvom Objav/Discover Poprad, premáva od začiatku prázdnin častejšie.

06.07.2016 15:00
debata

Okrem pondelka, stredy a piatku o 10:00, jazdí najnovšie aj popoludní o 16:00 a v sobotu i nedeľu o 14:00.

Ako informoval komunikačný manažér mesta Marián Galajda, premávať takto bude na linke číslo osem až do 2. septembra, a to medzi autobusovou stanicou, popradskými časťami Veľká a Spišská Sobota a centrom mesta.

Jeho súčasťou je aj audiosprievodca v slovenskom a anglickom jazyku, s pomocou ktorého môžu cestujúci lepšie spoznať minulosť i súčasnosť Popradu.

V uliciach mesta premáva počas letnej turistickej sezóny aj turistický žlto-zelený vláčik, ktorý sa tešil obľube nielen u turistov, ale aj miestnych už v minulom roku. Jazdí na trase z Námestia sv. Egídia smerom k popradskému akvaparku až do Spišskej Soboty a späť.

Novinkou je, že vláčik zachádza k Tatranskej galérii. Tento rok premáva v hodinových intervaloch denne okrem stredy v čase od 10:00 do 13:00 a od 15:00 do 18:00. V prevádzke nebude len v dňoch 7. až 9. júla.

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade upravila už v polovici júna režim na vybraných spoplatnených parkoviskách v centre mesta.

Od 16. júna do 15. septembra sú parkoviská s bezobslužným parkovacím systémom na Námestí sv. Egídia, pri banke na Ulici J. Curie a tiež na Ulici D. Tatarku spoplatnené v skrátenom režime.

Od pondelka do štvrtku sú spoplatnené v čase od 8:00 do 14:00, v piatok je parkovanie na týchto parkoviskách bezplatné po celý deň. Pôvodne boli parkoviská spoplatnené počas pracovného týždňa vždy do 16:00.

Centrum Popradu je v čase letnej turistickej sezóny dejiskom mnohých kultúrno-spoločenských podujatí a úprava parkovacieho režimu je podľa SMK ústretovým krokom k domácim i zahraničným návštevníkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Poprad