Šťastík má pomôcť letnej turistickej sezóne v Slovenskom raji a na Spiši

Podporiť letnú turistickú sezónu a domáci cestovný ruch chce Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj a Spiš aj prostredníctvom letnej prázdninovej súťaže s názvom Šťastíkova cesta za poznaním a dobrodružstvom.

20.07.2016 15:00
Spišská Kapitula, Spišský hrad Foto:
Spišská Kapitula, v pozadí Spišský hrad.
debata

„Úlohou súťažiacich je absolvovať sedem súťažných stanovíšť, ako napríklad vystúpiť na najvyššiu slovenskú kostolnú vežu v Spišskej Novej Vsi, odfotiť sa na Tomášovskom výhľade v Slovenskom raji, odhaliť záhadu v kaštieli v Markušovciach či splniť úlohy na farme na Samelovej lúke. Na každom stanovišti čaká na deti zaujímavá výzva. Ak sa im podarí zadanie splniť, získavajú pečiatku,“ informovala prostredníctvom tlačovej správy Ivana Országová, výkonná riaditeľka OOCR. Po absolvovaní súťažných stanovíšť môžu byť deti zaradené do žrebovania o zaujímavé ceny.

„Prostredníctvom súťaže, ktorá v rámci plnenia rôznych úloh deti prevedie po zaujímavých miestach nášho regiónu, chceme motivovať rodiny s deťmi k tomu, aby tento rok strávili príjemnú a zábavnú dovolenku práve u nás,“ uviedla Országová. Ústredným motívom súťaže je maskot OOCR s menom Šťastík.

„So svojím náradím, krompáčom a lampou, mapuje a stráži všetko pod zemou nášho regiónu, pozná banícke cestičky, býva v Dobšinskej ľadovej jaskyni,“ opísala postavičku výkonná riaditeľka OOCR. Spoločnosť mu má podľa jej slov robiť ďalšia postavička, malá lesná víla Šťastenka.

„Na krku nosí zavesený kľúč, ktorým otvára brány do Slovenského raja a v ruke má zvonček, ktorým zvoní pre šťastie a plní priania. Stretnutie Šťastíka so Šťastenkou symbolizuje nedávne spojenie oblastných organizácii Slovenský raj a Spiš do jednej OOCR,“ informovala Országová.

Deti, ktoré prejdú celú Šťastíkovu cestu, budú zaradení do žrebovania napríklad o víkendový pobyt v rekreačnom stredisku, voľné vstupy do Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi, lanového parku či o vecné ceny. Na postup do záverečného žrebovania však potrebujú nazbierať spomínaných sedem pečiatok.

„Ak im bude jedna chýbať, vymaľovaním obrázka Šťastíka na súťažnom letáku získavajú žolíka ako náhradu za ňu. Po splnení úloh môžu vyplnený súťažný leták odovzdať na ktoromkoľvek súťažnom stanovišti alebo ho poslať poštou na adresu OOCR Slovenský raj & Spiš, Nábrežie Hornádu 14, Spišská Nová Ves v obálke označenej heslom „Letná súťaž“ najneskôr do 5. septembra,“ dodala Országová.

Súťaž trvá od 18. júla. do 31. augusta. Súťažné letáky sú v tlačenej podobe k dispozícii na všetkých súťažných stanovištiach. Je tiež možné si ich stiahnuť v elektronickej podobe na internetových stránkach OOCR a zbierať pečiatky do vytlačenej kópie. Výhercovia budú vyžrebovaní 9. septembra a ich mená budú zverejnené na stránkach OOCR.

debata chyba
Viac na túto tému: #spiš #Slovenský raj #letná sezóna