Tatry opäť ponúknu regionálnu kartu plnú benefitov ako poistenie či cestovanie

Súčasťou ponuky regiónu Vysokých Tatier pre návštevníkov bude počas zimnej sezóny aj regionálna karta zážitkov Tatry Card. V platnosti bude už od piatku 25. novembra, keď Tatranci oficiálne otvoria tohtoročnú zimnú sezónu sprístupnením Tatranského ľadového dómu na Hrebienku pre verejnosť.

23.11.2016 14:00
Hory, lyžovanie, Tatry, sneh, zima Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Z tradične najobľúbenejších služieb v rámci benefitov, ktoré karta ponúka, možno spomenúť bezplatné cestovanie ekologickou dopravou v rámci Tatier počas doby platnosti karty, a to vlakmi na trasách Tatranskej elektrickej železnice, Ozubnicovej železnice a na trati Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica,“ informovala Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

V rámci bezplatnej dopravy bude tiež pre držiteľov karty zabezpečený skibus do lyžiarskych stredísk Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso.

Zimná verzia regionálnej karty bude v platnosti do 30. apríla budúceho roka. Všetci milovníci aktívneho pohybu a turistiky podľa Žigovej ocenia aj bezplatné horské poistenie. „Vďaka tomu si môžu bez starostí užiť prechádzky a turistiku po značených turistických chodníkoch, napríklad na tie vysokohorské chaty, ktoré sú otvorené aj v zime a nevzťahuje sa na ne zimná sezónna uzávera chodníkov,“ uviedla ďalej.

Okrem toho karta umožňuje držiteľom čerpať aj zvýhodnené vstupy do popradského akvaparku, zľavy v požičovniach lyžiarskej výstroje či pri zabezpečení inštruktorov lyžovania, zľavy do múzeí, galérií, hotelových wellness centier či gastro prevádzok v regióne a mnohé ďalšie.

„Karta je, tak ako doposiaľ, viazaná výlučne na pobyt na území regiónu, pričom hostia ju môžu získať len v partnerských ubytovacích zariadeniach, ktorých je pre túto zimnú sezónu zazmluvnených až 118. Do projektu je zapojených zároveň 63 subjektov cez poskytovanie služieb, na ktoré je možné s kartou čerpať určité výhody,“ informovala výkonná riaditeľka miestnej OOCR. Všetky výhody a benefity podľa jej slov možno čerpať počas pobytu v maximálnej dĺžke štyri dni, teda tri noci.

Návštevníci Vysokých Tatier majú možnosť využívať regionálnu kartu už niekoľko sezón, tento rok oslávila svoje piate výročie. Ide o jeden z prvých projektov zameraných na podporu rozvoja cestovného ruchu v regióne Vysokých Tatier zrealizovaný Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Vysoké Tatry.

„Svoju prvú sezónu existencie začala Tatry Card ešte v lete 2012 a odvtedy sa vydalo v regióne Vysoké Tatry viac ako 130-tisíc kariet, z toho počas uplynulých štyroch zimných sezón to bolo spolu takmer 40-tisíc vydaných kariet. Piata letná verzia karty, ktorej platnosť sa končí vo štvrtok 24. novembra, potvrdila obrovský záujem návštevníkov o tento typ regionálneho produktu, keďže sa ich vydalo od leta do konca októbra až 21 766 kusov,“ vysvetlila Žigová.

debata chyba
Viac na túto tému: #karta #Tatry #benefity