Je to tu: Prvá lyžovačka na Štrbskom Plese už cez víkend

Prvú lyžovačku počas zimnej sezóny ponúknu vo Vysokých Tatrách už počas nasledujúceho víkendu. Zjazdovka Interski odštartuje v sobotu 26. novembra lyžiarsku sezónu na Štrbskom Plese.

25.11.2016 14:00
sneh, počasie Foto:
Lyžovačka
debata

„Už niekoľko dní si komunita snoubordistov stavia na zjazdovke prekážky a skúša novosezónne jazdenie. Rozhodli sme sa vyjsť v ústrety nedočkavým lyžiarom a otvoriť červenú zjazdovku Interski na prvé testovanie snehu. Na svahu je 40 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú dobré,“ uviedol Peter Tomko, šéf lyžiarskeho strediska na Štrbskom Plese. Podmienky by mohlo zlepšiť aj avizované ochladenie.

Náhle silné oteplenie síce pribrzdilo prípravy na zimnú sezónu, ale Tatrancov to nezastavilo. „Nakoľko sú predpovede meteorológov na najbližšie obdobie priaznivé pre technické zasnežovanie, predpokladáme, že delá pôjdu už od nedele v nonstop režime. Naším cieľom je pripraviť zjazdovky tak, aby sezóna odštartovala naplno 3. decembra a podarilo sa nám v Tatrách otvoriť do Vianoc, čo najviac zjazdoviek,“ informoval Tomko. Prevádzka zjazdovky Interski bude podľa jeho slov prispôsobená podľa toho, aký bude záujem o lyžovanie počas soboty a nedele.

Lyžiari budú mať počas prvej víkendovej lyžovačky k dispozícii lanovú dráhu Mostíky podľa prevádzkových hodín od 8:30 do 15:30. Pre peších turistov je v prevádzke lanová dráha Solisko Expres. Informácie o postupnom otváraní zjazdoviek na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici budú aktualizované na strediskovej stránke www.vt.sk.

Ako uviedla Zuzana Fabianová, hovorkyňa prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk v Tatrách, najdlhšia lyžiarska sezóna trvala na Štrbskom Plese 174 dní, a to počas zimnej sezóny 2006 a 2007.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Štrbské pleso #lyžovačka