Liptáci a Horehronci otvorili zimnú sezónu pod Chopkom

Liptáci a Horehronci v piatok spolu v Demänovskej doline otvorili zimnú lyžiarsku sezónu pod Chopkom. Najväčšou novinkou pre lyžiarov bude nová 15-miestna kabínková lanovka na južnej strane strediska. Náklady na výstavbu sa vyšplhali na 11,6 milióna.

03.12.2016 14:24
lyžovanie, prázdniny, vysoké tatry, sneh,... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Lyžiari budú na novú lanovku nastupovať na Krupovej a vyvezie ich na Kosodrevinu, priblížila Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá prevádzkuje stredisko. Na Chopok sa tak dostanú dvoma za sebou nadväzujúcimi 15-miestnymi lanovkami.

Prepravná kapacita 1,2 km dlhej novej lanovky je 2 800 osôb za hodinu. Údolná stanica lanovky je v nadmorskej výške 1 084 metrov a vrcholová v 1 488 metrov nad morom. V prevádzke bude od druhej polovice decembra.

Dopravu lyžiarov do Jasnej a na Malinô Brdo pri Ružomberku budú aj tento rok zabezpečovať Ski busy na piatich linkách. Spájať budú strediská s mestami Ružomberok, Liptovský Mikuláš a obcami Liptovský Ján, Liptovský Trnovec, Lúčky a Bešeňová.

Prepojenie zabezpečia autobusy aj s dvoma aquaparkami na Liptove. „Kapacitu spojov pre tohtoročnú sezónu sme navýšili o 25 percent,“ doplnila Katarína Šarafínová, manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Každú stredu od 4. januára do 12. marca bude večer premávať aj City bus z Jasnej do centra Liptovského Mikuláša. Dôvodom zavedenia linky je snaha o pritiahnutie turistov po lyžovačke z Demänovskej doliny aj do centra mesta, kde podľa Šarafínovej chce OOCR spolu s miestnymi podnikateľmi pripravovať pravidelne atraktívne podujatia.

Pre tohtoročnú sezónu pripravili novinky aj v srdci strediska. „Doteraz mu chýbalo centrum s pešou zónou a obchodmi, na ktoré sú dovolenkári vo svete zvyknutí. Touto zimnou sezónou teda vstupujeme aj do prvej etapy projektu realitného centra Jasná a pred klubom Happy End vzniká námestíčko s názvom World Cup Plaza. Práve v týchto miestach sa počas minuloročného svetového pohára v lyžovaní žien žrebovali štartovné čísla slalomu,“ dodal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej. Dominantou námestia bude replika víťaznej trofeje, ktorú pre víťazky svetového pohára pred rokom vytvoril umelecký kováč Vladimír Eperješi.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžiarska sezóna #Chopok