Lyžovačka v Jasnej? Večer si zdarma skočte city busom za zábavou do Mikuláša

Turisti z Jasnej budú môcť za zábavou cestovať do centra Liptovského Mikuláša bezplatnými autobusmi každú stredu podvečer.

03.01.2017 14:30
Jasna Nizke Tatry turisti dovoleka prazdininy Foto: ,
Turisti z Jasnej môžu za zábavou do mesta jazdiť autobusmi. Bezplatné linky budú premávať každú stredu podvečer.
debata

„Naším cieľom bolo ponúknuť návštevníkom regiónu príjemnú alternatívu večerného programu a pritiahnuť ich do centra mesta,“ informovala vedúca oddelenia marketingu a podnikania mikulášskej radnice Soňa Višňovská.

Turistov čaká bezplatná prehliadka centra aj s prehliadkou najstaršieho kostola v meste so sprievodcom a možnosť vo večerných hodinách navštíviť Múzeum Janka Kráľa aj s mikulášskou mučiarňou.

Večera, drink a zábava

Podľa Višňovskej štrnásť prevádzok v okolí hlavného námestia pripravuje každú stredu špeciálny program, vďaka ktorému čaká na návštevníkov mesta dobré jedlo, drinky aj zábava. Prevádzka city busov sa začne v stredu 4. januára a potrvá každú stredu až do 12. marca.

Spoj bude odchádzať z centra mesta zo zastávky pri Dome kultúry do Jasnej o 18:30, 21:30 a 23:30. Z centrálneho parkoviska pri hoteli Grand v Jasnej pôjde do Liptovského Mikuláša autobus o 19:00, 22:00 a 23:54. Turisti v autobuse dostanú informačný materiál a základné informácie o meste.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky SKI & AQUA BUSOV. Do prevádzkovania liniek investovala viac ako stotisíc eur.

Autobusy spájajú ťahúňov turizmu na Liptove: Demänovskú Dolinu, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Liptovský Ján a Ružomberok. Skibusy jazdia medzi strediskami od ranných hodín až do večerných hodín.

Sneh aj bazén

„Štandardom v lyžiarskych destináciách je aj preprava skibusmi. Náš región je špecifický tým, že v zime láka nielen na lyžovanie, ale aj na atraktívnu ponuku horúcich prameňov. Keď sa tieto dve atrakcie spoja, tak si klient užije výbornú lyžovačku na liptovských kopcoch a večer sa zregeneruje alebo vyšantí v akvaparkoch a kúpeľoch s termálnou minerálnou vodou,“ doplnila riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

Minulú sezónu autobusy odviezli za aktívnym oddychom na Liptove takmer 87-tisíc turistov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš #jasná