Pod Lomničákom vznikne pravé eskimácke mestečko

Pod Lomnickým štítom vo Vysokých Tatrách vznikne už onedlho eskimácke mestečko. Deti v ňom budú môcť pozorovať obratnú jazdu mašérov v snežných záprahoch, no zároveň si aj sami vyskúšať jazdu na psom záprahu sibírskych a aljašských husky.

07.02.2017 16:24
debata

Pôjde o súčasť 8. ročníka multižánrového podujatia Snežné psy, ktoré sa uskutoční v dňoch 11. a 12. februára na medzistanici Štart v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici na svahu Čučoriedky.

Na deti bude čakať aj Expedícia „sever“ a Cesta za Inuitom, či 45 severských psov. O podujatí informovala Lucia Blašková, zastupujúca výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

„Na jednotlivých stanovištiach v Expedícii „sever“ sa deti vyberú preskúmať králičí labyrint, ocitnú sa na rybačke ľadového medveďa, precvičia si polárny zrak orla a budú hľadať cestu do líščieho brlohu,“ priblížila disciplíny Blašková.

Druhá polárna výprava pod názvom Cesta za Inuitom zase podľa jej slov priblíži pozorovanie tučniakov.

Deti sa tiež naučia viazať uzly, loviť ryby, chodiť po stopách obyvateľov polárnej oblasti, a ich snaženie vyvrcholí dobytím severného pólu. Polárnu expedíciu deti ukončia pri živej soche nórskeho bádateľa Roalda Amundsena.

Podujatie Snežné psy sa bude konať v sobotu a nedeľu v čase od 10:00 do 15:00, animačný program a polárnu expedíciu doplní škola tanca či zábava s Majstrom N.

Interaktívne spievanie a hranie predvedie skupina Funny Fellows s príbehmi o Poštárovi Vincovi a epizódami z predstavenia Ako Tóno hľadal tóny.

Návštevníci sa na miesto môžu vyviesť lanovkou alebo prejsť pešo po vyznačenom turistickom chodníku. Vstup na podujatie je voľný. Každé dieťa, ktoré si donesie plyšového psíka, dostane drobnú pozornosť.

Okrem podujatia Snežné psy si návštevníci lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici môžu vychutnať lyžovačku na 12 kilometroch zjazdových tratí.

„Zima vo Vysokých Tatrách je v plnom prúde. Na lyžiarskych svahoch je aktuálne 100 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré,“ opísala podmienky Blašková.

Na výletníkov čaká aj rodinka obrovských snehuliakov na Skalnatom plese. Turisti majú rovnako až do Veľkej noci možnosť pozrieť si Tatranský ľadový dóm a ľadové sochy na Hrebienku, ako aj betlehem zo snehu pri neďalekej Rainerovej chate.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Lomnický štít