Lyžuje sa už len na Štrbskom Plese, zorganizujú aj veľkonočnú lyžovačku

Vo Vysokých Tatrách sa už lyžuje len na Štrbskom Plese. V prevádzke je tam šesť zjazdoviek, na ktorých je 60 centimetrov snehu, podmienky sú dobré.

06.04.2017 11:00
lyžovačka, zima, svah, sneh, lyžiari, lyže,... Foto:
Veľkonočná lyžovačka na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici sa uskutoční v nedeľu 16. apríla.
debata

„Zatiaľ sme so zimnou sezónou spokojní, lyžiari si ešte môžu vychutnať veľkonočnú lyžovačku na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová, podľa ktorej však budú definitívne hodnotiť sezónu až po jej skončení koncom apríla.

Veľkonočná lyžovačka na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici sa uskutoční v nedeľu 16. apríla. Priamo na svahu Interski na Plese čaká na lyžiarov bláznivý karneval, ako aj preteky v karnevalových maskách.

V rámci sprievodného programu, ktorý si budú môcť vychutnať aj návštevníci bez lyžiarskeho vybavenia, vystúpi hudobná skupina Traky a Vilema spolu s ľudovým rozprávačom Jožko-Jožka a cimbalová skupina Popradčan.

Vo Vysokých Tatrách sa už začalo s pravidelnou technickou údržbou lanových dráh, ich prevádzkové hodiny sú preto upravené. Pozemná lanová dráha v Starom Smokovci ňou prešla ešte v marci, v súčasnosti je už plne v prevádzke.

V týchto dňoch realizujú údržbu aj v Tatranskej Lomnici, pokračovať v nej budú na striedačku až takmer do polovice mája.

V prevádzke tak bude lanová dráha (KLD) počas nasledujúceho víkendu, v dňoch od 13. do 18. apríla i 29. apríla až 9. mája. Lanová dráha Solisko – Štrbské Pleso je zatiaľ v prevádzke dennodenne, s údržbou tam začnú 18. apríla, realizovať ju budú do začiatku júna, rovnako na striedačku.

V prevádzke bude táto dráha počas víkendu 22. až 23. apríla, od 29. apríla do 8. mája, následne už len počas víkendov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Štrbské pleso #lyžovačka #Veľká noc