Rallye Tatry zavíta koncom mája aj do Hornádskej doliny a Slovenského raja

Pod Tatrami finišujú prípravy na najstaršiu automobilovú súťaž na Slovensku, Ralley Tatry. Už 44. ročník sa uskutoční v dňoch 26. a 27. mája.

13.05.2017 14:00
rallye, rely, ford fiesta Foto:
Ilustračné foto
debata

Usporiadatelia z AOS Klubu Poprad pripravili náročnú rely, ktorá je rozdelená do dvoch dní a okrem obľúbeného mestského nočného okruhu v Poprade zavítajú rýchlostné skúšky po deviatich rokoch aj do okolia Spišskej Novej Vsi.

Ako prostredníctvom tlačovej správy informoval Roman Ordelt, tlačový tajomník podujatia, pôjde o tretie kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky (MSR), Majstrovstiev Slovenska historických automobilov (MSR HA), Slovenského Rally Pohára (SRP), súťaž je tiež súčasťou Tatransko-Valašského pohára, ktorý odštartoval v rámci Valašskej rally koncom marca v Českej republike.

Záštitu nad podujatím prevzal minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan.

Automobilová súťaž tento rok zavíta aj do prostredia Hornádskej doliny a Slovenského raja. „Rallye Tatry meria celkom 434 kilometrov a obsahuje deväť rýchlostných skúšok na piatich úsekoch v celkovej dĺžke 103 kilometrov. Rýchlostné skúšky s názvami Huta (dĺžka 19,60 km), Poprad – okruh (9,60 km), Bystré (5,00 km), Mlynky (8,25 km) a Hnilec (13,60 km) dokonale preveria pripravenosť štartového poľa,“ uviedol Ordelt.

Usporiadatelia podľa jeho slov predpokladajú účasť asi šesťdesiatky posádok. Májový termín konania tatranskej rely, namiesto tradičného júlového, má prilákať okrem domácich posádok aj súťažiacich z Českej republiky, Poľska, Maďarska a ďalších štátov. Uzávierka prihlášok je v pondelok 15. mája.

Registrácia súťažiacich na obhliadku trate a výdaj itinerárov sa začne vo štvrtok 25. mája a potrvá až do nasledujúceho dňa do 15:00.

Na piatok je naplánované technické preberanie, ktoré sa uskutoční od 7:00 do 13:00 v areáli bývalých kasární na popradskom sídlisku Západ. Na rovnakom mieste bude umiestnené aj servisné parkovisko.

„Shakedown, čiže testovacia rýchlostná skúška, sa uskutoční počas piatkového dopoludnia od 10:00 do 13:00 na účelovej komunikácii od obce Hozelec, cez Úsvit smerom do Popradu,“ informoval ďalej Ordelt.

Samotná súťaž odštartuje v ten istý deň na slávnostnej rampe od 16:18 na Námestí sv. Egídia pri obchodnom centre. Na rovnakom mieste bude aj cieľ súťaže, rozdeľovať ceny sa budú v sobotu 27. mája od 15:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Slovenský raj #rallye