Letná sezóna v Poprade sa podobala vlaňajšej. Do infokancelárie prišlo 10 533 klientov

Letná turistická sezóna v Poprade bola porovnateľná s tou minuloročnou. V mesiacoch júl a august obslúžili pracovníci Mestskej informačnej kancelárie (MIK) Poprad 10 533 klientov podobne ako v minulom roku.

30.09.2017 14:00
Poprad, mesto, Foto:
Poprad
debata

Tretinu návštevníkov tvorili Slováci, zvyšok zahraniční návštevníci, medzi ktorými dominovali Česi, Poliaci a nemecky hovoriaci turisti. „Medzi pravidelných hostí sa zaradili izraelskí turisti. Zaznamenali sme tiež nárast turistov z krajín Beneluxu, ktorí navštívili našu krajinu vôbec po prvýkrát a boli veľmi spokojní a nadšení. MIK Poprad aj v tomto roku privítala exotických návštevníkov napríklad z Francúzskej Guyany, Mexika, Argentíny, Islandu, Surinamu, Madagaskaru či Konga,“ uviedla riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková.

Podľa Pitoňákovej evidovali počas uplynulého leta zvýšený záujem o sprievodcovské služby. Pozitívne ohlasy od turistov i domácich zaznamenala informačná kancelária na viaceré novinky tejto sezóny.

Bol medzi nimi bedeker mesta, podrobný 68-stranový sprievodca, ktorý ponúka najdôležitejšie údaje o Poprade, kalendár najzaujímavejších podujatí, ale aj tipy na výlety či dôležité kontakty. Vydala ho MIK v slovenskom a anglickom jazyku.

Záujem bol aj o zľavové kupóny POPRADské VISITky, ktoré ponúkali zľavu na rôzne služby v rámci oddychu a objavovania mesta.

Medzi ďalšími novinkami bola podrobná turistická mapa mestskej časti Kvetnica, ktorá približuje jednotlivé náučné chodníky a zaujímavosti či digitálny panel so špeciálnou aplikáciou v zákazníckom centre na popradskej železničnej stanici.

Turisti a návštevníci mesta mali počas leta k dispozícii okrem hlavnej prevádzky MIK v centre mesta aj dva informačné body, jeden na popradskej železničnej stanici a ďalší v priestoroch Podtatranského múzea v Spišskej Sobote.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad