V piatok pred Vianocami otvoria lyžiarske stredisko Malinô Brdo

V piatok pred Vianocami otvoria sezónu v lyžiarskom stredisku Malinô Brdo pri Ružomberku. Ceny skipasov prevádzkovatelia v tomto stredisku nezmenili a zostali na minuloročnej úrovni.

20.12.2017 13:37
lyžovanie, lyžovačka, lyžiar, zima, sneh, svah, Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Pre nadšencov lyžovania bude k dispozícii kvalitne zasnežený a upravený hlavný svah z vrcholu strediska vo výške 1211 m n. m. Okrem obľúbenej kabínkovej lanovky bude v prevádzke aj sedačková lanovka na vrchol Malina Brda a dva vleky pre deti. V stredisku stále intenzívne zasnežujú,“ informovala manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Katarína Šarafínová.

Pre tunajšiu kabínkovú lanovku to bude jubilejná päťdesiata sezóna. V roku 1967 ju uviedli do prevádzky ako najmodernejšiu lanovku vo vtedajšom Československu.

Prevádzkovatelia strediska avizujú, že pri priaznivom mrazivom počasí bude čoskoro po dosnežení k dispozícii aj zjazdovka do Hrabova, čím sa sprístupní aj najdlhšia zjazdovka v stredisku z vrcholu Malina Brda do Hrabova v dĺžke až 3,9 kilometra.

„Široký svah Malina Brda oceňujú lyžiari najmä pre jeho bezpečnosť. Všeobecne zima v regióne Liptova vyzerá zatiaľ veľmi nádejne. Lyžiarska sezóna pod Chopkom sa začala už 1. decembra a očakávame, že pri priaznivom počasí sa bude na Malinom Brde lyžovať až do Veľkej noci a v najväčšom lyžiarskom stredisku na Slovensku, v Jasnej, možno až do májových sviatkov,“ dodala riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

Lyžiari budú podľa Šarafínovej môcť už od tohto piatku v stredisku Malinô Brdo využívať aj prevádzky občerstvenia a služby požičovne lyžiarskeho a snowboardového výstroja.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Malinô Brdo