Nevydarený hoax: V pohorí Bucegi vraj sedí sfinga na mimozemskej základni

Rumunské pohorie Bucegi ukrýva tajomný skalný útvar, ktorý obklopujú najrôznejšie konšpiračné teórie a okultné legendy. Čo je dôvodom? Nie je to len jeho podivný tvar, je za tým viac...

03.03.2018 07:00
debata

Príspevok, ktorý zdieľa Loredana (@mloredanne),

Skala je jedným zo „Siedmich divov Rumunska“ a púta pozornosť hľadačov senzácií a zvedavcov. Z určitého uhlu vyzerá ako sesternica slávnej egyptskej Veľkej sfingy z Gízy. Kým však socha levice s hlavou ženy vznikla pod rukami človeka, rumunskú „sfingu“ vytvorila sama príroda.

Trvalo milióny rokov, kým erózia a poveternostné podmienky sformovali 12 metrov vysoký balvan do tvaru pripomínajúceho ženskú tvár. Avšak ľudská podoba skaly nie je tým hlavným, čo priťahuje pozornosť.

Horská sfinga je ohniskom ľudových legiend a konšpiračných teórií: niektorí hovoria, že je to miesto silných energetických polí, jedna z údajných čakier Zeme.

Príspevok, ktorý zdieľa (@leafclover.al),

Iní sú zasa presvedčení, že sfinga nie je prírodný úkaz, ale je dielom prastarej civilizácie a predstavuje niektorého z jej bohov.

A, podobne ako väčšina takýchto miest, aj o rumunskej skale sa hovorí, že má prepojenie na mimozemšťanov. Sfinga údajne stráži vchod do jaskyne, kde majú ufóni zásoby paliva, uránovú baňu či knižnicu s informačnými kryštálmi, ktoré obsahujú všetky vedomosti ľudstva.

Tie najdivokejšie legendy uisťujú, že americkí agenti CIA spolu s rumunskými tajnými zložkami sa pokúsili preniknúť do tajnej jaskyne pod sfingou a zmocniť sa jej pokladov.

Zdroj: Atlasobscura.com; Suenee.cz; Slader.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rumunsko #sfinga