Chodník korunami stromov bude dostupný len pešo

Na Chodník korunami stromov - atrakciu v stredisku Bachledová dolina - sa od štvrtka dostanú turisti len po svojich. Lanovka, ktorá vyvážala turistov k chodníku, je od pondelka mimo prevádzky. Nová kabínková lanovka začne premávať až v júli. Dovtedy si budú musieť návštevníci Bachledky za atrakciou vyšliapať pešo.

15.03.2018 11:40
debata

Chodník korunami stromov prilákal do Bachledky tisíce nových návštevníkov. K turistami vyhľadávanej atrakcii, ktorá je v prevádzke od záveru leta minulého roka, sa síce dalo dostať aj pešo, no väčšina návštevníkov využívala starú trojsedačkovú lanovku.

Nápor turistov zaskočil aj samotného prevádzkovateľa. Stredisko sa tak borilo s dlhými radmi na lanovku, čo bol hlavný dôvod, prečo sa rozhodli po 32 rokoch služby starú sedačku nahradiť novou lanovkou.

„Okrem toho, že pasažierom poskytne bezbariérový prístup, vyšší komfort a zvýši prepravnú kapacitu na 1 734 osôb za hodinu, skráti jazdu z pôvodných tridsiatich na sedem minút,“ uviedol manažér a investor strediska Martin Paško.

Novú 10-miestnu kabínkovú lanovku Leitner GD10 by mali postaviť ešte tento rok. Náklady na výstavbu predstavujú štyri a pol milióna eur. „Robíme všetko preto, aby sme ju mohli sprístupniť verejnosti už od 1. júla tohto roka,“ dodáva Paško.

Chodník má od pondelka technickú prestávku, turistom bude opäť sprístupnený od štvrtka. Aby sa k nemu dostali, použiť môžu niektorú z dostupných turistických trás.

„Sprístupnený je peši po vyznačenom chodníku z Bachledovej doliny, Ždiaru, Jezerska a Malej Frankovej,“ uviedla marketingová špecialistka Martina Múdra.

Stavebné práce na výstavbe lanovky čiastočne obmedzia chod strediska, okrem toho, že nebude premávať lanovka, dočasne uzavretý bude aj bike park a bobová dráha.

Stredisko takisto plánuje tento rok vybudovať veľké záchytné parkovisko, z ktorého pôjde kyvadlová doprava, zmodernizovať gastro a hygienické zariadenia, obchody i infocentrá.

debata chyba
Viac na túto tému: #chodník korunami stromov