Návštevníkov v Tatrách počas jarných prázdnin pribudlo

Vysoké Tatry majú za sebou úspešné jarné prázdniny. Na lyžiarskych svahoch sa rozhodli prázdninovať nielen Slováci, ale i Poliaci a Česi.

16.03.2018 09:00
debata

Najviac vyťažené boli v Tatrách stredoslovenské školské prázdniny, najslabšie východoslovenské. Celkovo zaznamenali trojpercentný nárast návštevnosti oproti minulému roku. Ľudí prilákali do Tatier priaznivé poveternostné podmienky.

Menej snehu, v porovnaní s inými rokmi, vynahradil silný mráz, ktorý prial lyžiarskym svahom. Ako uviedol starosta obce Štrba Michal Sýkora, na prázdniny sa nijako špeciálne nepripravovali.

Predchádzajúce skúsenosti im ukázali, že jarné prázdniny nie sú o kultúre, či podujatiach, ale o lyžovačke: „Všetky svoje sily sme sústredili na skvalitnenie služieb v bežeckom i zjazdovom areáli, to bola naša priorita. Okrem toho boli návštevníkom Štrbského plesa v tomto období k dispozícii bezplatné parkoviská.“

V ubytovacích zariadeniach Tatry mountain resorts (TMR) najvyššiu obsadenosť zaznamenali počas termínu jarných prázdnin Stredoslovenského kraja. Spôsobené to bolo veľmi dobrými podmienkami na lyžovanie. K prvenstvu im dopomohlo aj to, že sa prekrývali s poľskými a českými jarnými prázdninami. „O niečo nižší dopyt bol počas prázdnin Západoslovenského kraja. Najnižší, aj keď oproti minulému roku pri lepších podmienkach na lyžovanie, opätovne zaznamenali prázdniny Východoslovenského kraja. Vo všeobecnosti nám však celková obsadenosť stúpla oproti minulému roku o tri percentá,“ informovala hovorkyňa TMR Zuzana Fabiánová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Vysoké Tatry