V areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese budú cez víkend viaceré obmedzenia

V Areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese budú cez víkend Majstrovstvá Slovenskej republiky v behu na lyžiach. Pohyb po bežeckých tratiach bude preto pre verejnosť čiastočne obmedzený.

23.03.2018 10:45
debata

Súboj o medaily odštartuje v sobotu 24. marca, keď je na programe šprint dvojíc. Mladší žiaci budú súťažiť klasickou technikou, starší žiaci, dorastenci a dospelí voľnou technikou.

V nedeľu 25. marca sú pre pretekárov pripravené vytrvalostné preteky klasickou technikou s hromadným štartom. Organizátori očakávajú účasť 500 štartujúcich pretekárov vo všetkých vekových kategóriách.

Jednotlivé súťažné disciplíny ako aj tréningová príprava si vyžiadajú viaceré obmedzenia. Počas oficiálneho tréningu v piatok popoludní od 13:00 do 15:00 a počas šprintu dvojíc v sobotu dopoludnia bude uzatvorený štadión, šprintérsky okruh aj začiatočnícky o­kruh.

Verejnosť môže v tomto čase využívať náhradné trate od jazera do Furkotskej doliny s pripojením k Hotelu Solisko.

V nedeľu do 15:00 budú uzatvorené okruhy vo Furkotskej doline. K dispozícii bude počas dňa 700 metrový okruh pre začiatočníkov. Organizátori žiadajú všetkých návštevníkov areálu o rešpektovanie pokynov. Verejnosti zároveň odporúčajú využívať trate až po 15. hodine.

Majstrovstvá nijako neobmedzia lyžiarov. Lyžiarske svahy na Štrbskom plese budú v plnej prevádzke, bez obmedzení bude aj parkovanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Štrbské pleso #lyžovanie