Barabáš: Slovensko mám najradšej. Som šťastný, že som sa tu narodil

Populárny slovenský filmár a cestovateľ Pavol Barabáš tvrdí, že domáca kuchyňa je často nebezpečnejšia, ako neznáma cudzina. V online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk však priznal, že na jednej zo svojich početných expedícií si povedal, "tak toto neprežijem".

30.11.2009 21:10 , aktualizované: 01.12.2009 14:40
Pavol Barabáš Foto:
Pavol Barabáš
debata

„Áno, bolo to v Antarktíde za veľkej fujavice a teplôt okolo –40 stupňov. Dvadsať hodín sme sa snažili prebiť kilometer vysokým ľadopádom a na jeho vrchu sme sa rozhodli pre návrat. Cestu naspäť sme už ale nenašli. Blúdili sme, mrzli, padali do trhlín a šli a šli a šli… Lebo ak by sme zastavili, tak pomrzneme,“ povedal.

Odpovede Pavla Barabáša na otázky čitateľov

Barabáš tvrdí, že za nepoznanými hranicami sa necíti v ohrození, pripúšťa však, že o dramatické situácie nie je núdza. „Ale práve tie sú pre filmára korením filmu, vtedy srdce poskočí a človek vyťahuje kameru a úsmev,“ tvrdí dobrodruh.

Dokumentarista, ktorý prechodil celý svet krížom krážom, je šťastný, že sa narodil práve na Slovensku. Na expedície sa vydáva aj preto, aby „trošku zmenil rebríček svojich hodnôt“, a keď príde domov, má väčšiu radosť zo života. „Uvedomujem si, že mám ešte radšej Slovensko. Tento pocit mávam po každej ceste. Veľmi sa teším, že som sa narodil práve v tejto krajine,“ dodal Barabáš.

Tu si môžte objednať filmy Pavla Barabáša

debata chyba