V piatok odštartuje legendárna Rallye Tatry. Vyžiada si aj dopravné obmedzenia

Už v piatok odštartuje v Poprade 45. ročník súťaže Rallye Tatry, ktorá je druhou časťou seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2018.

24.05.2018 11:30
debata

75 súťažných posádok čaká 318 kilometrová trať, ktorá prechádza okresmi Poprad a Spišská Nová Ves. Vodiči sa musia vyzbrojiť trpezlivosťou, pripraviť sa musia na dopravné obmedzenia.

Legendárna súťaž si vyžiada viaceré uzávierky ciest, vo štvrtok v predvečer súťaže od21:30 do 23:00 bude obchádzka od kruhového odjazdu cez mestskú časť Poprad-Veľká, okolo letiska, ponad diaľnicu, ku križovatke pri čerpacej stanici Slovnaft.

V piatok v čase od 10:00 do 13:00 bude uzavretá cesta medzi Šuňavou a Štrbou, smerom do Lučivnej.

Počas nočných pretekov od 18:30 do 01:30 bude čiastočná uzáveracesty 1/18, od svetelnej križovatky pri čerpacej stanici Slovnaft na sídlisku Západ, po križovatku pri cirkevnej škole a na Partizánskej ulici.

V sobotu bude počas pretekov uzávera cesty medzi Novoveskou Hutou a obcou Mlynky s obchádzkou cez Nálepkovo, od 9:00 do 17:30 cesta od malého kameňolomu v Poprade-Kvetnici po poľnohospodárske družstvo v Spišskom Bystrom s obchádzkou cez Hranovnicu.

Dopravné obmedzenie budú v sobotu na ceste medzi Vikartovcami a Šuňavou cez Liptovskú Tepličku, a to v čase od 10:00 do 13:00 a od 14:00 do 17:30.Vstup do obce Liptovská Teplička nebude počas uzávierky možný.

Rallye Tatry slávnostne odštartuje v piatok o 17:15 na Námestí sv. Egídia v Poprade. Preteky prinesú pod Tatry posádky zo Slovenska i zahraničia, ktorých čaká osem rýchlostných skúšok v dĺžke 95 km.

Usporiadatelia z AOS klub Poprad zaregistrovali 75 prihlásených dvojíc zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Talianska. Zaujímavou novinkou v tomto roku je 1. ročník Green Rallye Tatry, do ktorej sa môžu zapojiť autá s elektrickým či hybridným pohonom.

„Tieto nové preteky budú vhodným doplnkom a rozšírením tradičného motoristického podujatia, dúfame, že si aj táto súťaž nájde svojich priaznivcov,“ informovali organizátori podujatia Ralley Tatry na tlačovej konferencii v Poprade.

Sprievodným podujatím je výstava fotografií Daniela Hlinku na tému Rallye Tatry 2013–2017. Pripravená je aj autogramiáda najlepších jazdcov, koncert a vystúpenie folklórneho súboru na námestí v Poprade.

Do konca mája budú vo vestibule Mestského úradu v Poprade vystavené aj kresby detí a žiakov materskej a základnej školy v Spišskom Bystrom.

Práve cez túto obec vedie trať Rallye Tatry už od jej prvého ročníka v roku 1969, a dá sa povedať, že v obci „zasiahla“ už tri generácie obyvateľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #rallye