Legendárny Kubo sa predstaví na Štrbskom plese

Štrbské pleso bude prvú augustovú sobotu opäť patriť umeniu s príchuťou folklóru. Po minuloročnom úspechu, keď sa pod skokanskými mostíkmi predstavila Lúčnica, sa tento rok chystá uvedenie československého muzikálu Kubo na motívy filmu s rovnomerným názvom v hlavnej úlohe s Jozefom Kronerom.

16.06.2018 13:00
Tatry, Štrbské Pleso Foto: ,
Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách.
debata

„Anča, ja mám nožík" – legendárny výrok Kuba odznie aj pod skokanskými mostíkmi. Producentka muzikálu Gabriela Urbanová prezradila na dnešnej tlačovej konferencii, že pozvanie do Tatier prišlo od Lúčnice, ktorá má svoje zastúpenie aj v Kubovi.

„Keď sme tu vystupovali minulý rok, nečakali sme, že sa to zopakuje, ale osud to zariadil inak,“ uviedol bývalý tanečník Lúčnice Michal Dudáš, ktorý zároveň prezradil, že s manželkou Aničkou, tanečnicou z Lúčnice, majú okrem tanca blízko aj k Tatrám.

Muzikál má za sebou už desať predstavení. Hlavnú postavu Kuba, ktorého vo filme stvárnil Jozef Kroner, hrá v muzikáli Peter Brajerčík, „Ešte nikdy sa mi nepošťastilo hrať v takomto krásnom prostredí, bude to pre mňa zážitok,“ uviedol herec.

Autorom piesni je Sima Martausová, ktorá ich napísala za jeden týždeň. Moderátor festivalu folklóru a kultúry na Štrbskom plese Marcel Forgáč prezradil, že k horám i folklóru má blízko.

Zároveň všetkých pozval na podujatie, ktoré nazval folklórnym ekumenickým stretnutím. „Verím, že aj Tatry nás odmenia potleskom,“ uzatvára producentka.

Spoluorganizátorom podujatia je aj tento rok obec Štrba, pódiom i dejiskom muzikálu bude prírodný areál pod skokanskými mostíkmi. „Sme radi, že obec Štrba môže byť hostiteľom takéhoto krásneho podujatia, keď sa pohyb spája s kultúrou,“ uviedla Dagmar Vincová, zástupkyňa starostu Štrby.

Obec poskytne podujatiu personálne zabezpečenie akcie, ale zvažujú aj výber parkovného počas podujatia. Tohtoročný projekt Kubo v Tatrách, ktorý sa koná 4. augusta, prinesie aj sprievodné akcie – spievanie okolo Štrbského plesa s folklórnymi skupinami a súbormi z okolia Tatier, ako aj vystúpenie detských folklórnych súborov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Štrbské pleso #muzikál