Kubínska hoľa láka už aj na letné atrakcie

Zatiaľ čo v zime svahy Kubínskej hole praskajú vo švíkoch, v lete kopce Oravskej Magury poznali najmä skúsení turisti či cykloturisti. Teraz prvýkrát láka návštevníkov na atrakcie aj v lete.

18.07.2018 12:00
Kubínska hoľa, les, príroda, hora Foto:
Na vrchol Kubínskej hole vedú značené chodníky, alebo sa vyveziete lanovkou.
debata

Sedačkovými lanovkami sa tak môžete vyviezť až na vrchol Kubínskej hole počas celého leta, ale zároveň si návštevu hôr môžete spestriť aj množstvom oddychových či pre niektorých aj adrenalínových atrakcií.

„Našim cieľom bolo priniesť návštevníkom možnosti aktívne stráveného dňa v našom stredisku aj počas letnej sezóny tak, aby si naplno vychutnali to najkrajšie, čo na Kubínskej holi máme. A to je bezpochyby úžasná príroda a tunajšie neopakovateľné výhľady,“ hovorí riaditeľ strediska SKI PARK Kubínska hoľa Ľubomír Cimrák.

Kubínska hoľa, lyžiarske stredisko na južnom úbočí Minčola – najvyššieho kopca Oravskej Magury, patrí medzi najobľúbenejšie zimné ciele lyžiarov v Žilinskom kraji.

Na  Kubínskej holi je úžasná príroda a... Foto: BEBA
Kubinska hola, les, priroda, hora Na Kubínskej holi je úžasná príroda a neopakovateľné výhľady.

Stačí sa vyviezť na vrchol a vychutnať si odtiaľ výhľady nielen na blízky Dolný Kubín, ale najmä majestátne slovenské pohoria. Od Malej a Veľkej Fatry cez Veľký Choč, Oravské a Kysucké Beskydy až po vrcholy Západných Tatier a pri dobrej viditeľnosti dokonca i kopce Nízkych Tatier.

Po novom nenáročnom náučnom chodníku s množstvom odpočinkových miest, sa následne návštevníci dostanú doprostred strediska, kde si môžu oddýchnuť pri člnkovaní na jazere, ale napríklad aj pri rybačke. Na lov miestnych pstruhov nie je potrebný rybársky lístok a ani výstroj.

Všetko tu návštevníkom požičajú. „Tí odvážnejší si tu zas môžu vypožičať špeciálne horské terénne trojkolky, s ktorými si môžu vychutnať zjazd dole našim svahom, respektíve pripravenou trasou,“ dopĺňa Cimrák. Na Kubínskej holi navyše tento rok pribudol aj lanový park Tarzania.

Odvážnejší si tu  môžu vypožičať špeciálne... Foto: BEBA
kubínska hoľa, príroda, turistika, adrenalín, trojkolky Odvážnejší si tu môžu vypožičať špeciálne horské terénne trojkolky.

Počas letných prázdnin, do 2. septembra, sú lanovky i atrakcie návštevníkom k dispozícii denne od 9.00 do 17.00 h. Aj septembrové víkendy ešte ponúknu možnosť vychutnať si návštevu Kubínskej hole naplno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #Turistika #túra #cykloturistika #atrakcie #Kubínska hoľa #štvorkolky #rybarčenie