V 14 poľských a slovenských strediskách sa bude dať lyžovať na jeden skipas

Počas tejto zimnej sezóny budú môcť lyžiari na jeden skipas lyžovať v jednom slovenskom a 13 poľských strediskách.

28.11.2018 13:00
lyžovanie, lyžovačka, lyžiari, zima, sneh,... Foto:
Ilustračné foto
debata

„Sme hrdí na dohodu, ktorú sme dosiahli. Celý proces a rokovania boli výzvou. Vďaka TATRY SUPER SKI vstupujeme do širokej spolupráce, rozvoja, propagácie a vplyvu na celý región,“ uviedol jeden z koordinátorov projektu Roman Krupa.

Donedávna fungovali tieto strediská v tatranskom regióne samostatne a lyžiari si museli kupovať skipas do každého strediska osobitne.

To sa tento rok zmení a návštevník si ho môže kúpiť v ktoromkoľvek stredisku v zozname TATRY SUPER SKI a lyžovať sa s ním v celom regióne podľa nálady, aktuálnych snehových podmienok či počtu ľudí v strediskách.

„Naše stredisko je členom slovensko-poľského zoskupenia TatrySki od roku 2015. Lyžiari s dvoj- a viacdňovým skipasom si lyžovačku v deviatich strediskách užívajú už tri sezóny a projekt si pochvaľujú slovenskí i poľskí turisti,“ uviedla marketingová manažérka strediska Bachledka Ski & Sun Martina Múdra.

Dodala, že skupina TatrySki sa podpisom zmluvy tento rok rozšírila o päť stredísk. Dohromady tak budú mať lyžiari v regióne k dispozícii 71 prepravných zariadení a 54 kilometrov zjazdoviek.

„Veľkou zmenou je tiež druh lístka, ktorý je spoločný. Spoločné lístky budú túto sezónu už jednodňové a dlhšie. Lyžovačku si tak môžu hostia cez deň užiť v jednom a večer v inom stredisku o pár kilometrov ďalej,“ ozrejmila Múdra s tým, že všetky strediská skupiny využívajú jednotný cenník, pričom ich snahou je držať ceny na strednej úrovni.

Členmi skupiny TATRY SUPER SKI sú okrem Bachledky aj Bania Ski & Fun, Kotelnica Białczańska a Kaniówka v Białke Tatrzańskej, Czorsztyn Ski – Kluszkowce, GrapaSki a Koziniec Ski v Czarnej Góre, Jurgów Ski, ďalej Harenda a Polana Szymoszkowa v Zakopanom, Stacja narciarska Suche, Witów Ski spolu s PKL Palenica a PKL Mosorny Groń. Vytvorenie spoločného skipasu je podľa Múdrej prvým krokom na vznik ucelenej ponuky služieb v regióne Tatry Podhalie.

„Ďalšie plány rozvoja sa budú zameriavať na rozširovanie lyžiarskych stredísk, ako aj zlepšenie komunikácie medzi jednotlivými lyžiarskymi areálmi, komerčnými subjektmi a samosprávou,“ dodala Múdra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #lyžovanie #lyžovačka #skipas