Straťte sa! Tatry lákajú na najväčšie snežné bludisko sveta

Túžili ste sa niekedy zamotať v ľadovom kráľovstve, bielom, kam len oko dovidí? Možnosť preveriť svoj orientačný zmysel máte v poľských Tatrách, len pár kilometrov za našimi hranicami.

12.02.2019 07:00
debata

V horskom stredisku Zakopané aj túto sezónu otvorili snežné bludisko Snowlandia. Od konca decembra sem prichádzajú najmä rodiny s deťmi, ktoré sa okrem labyrintu môžu vyšantiť aj na snežnom tobogane s prekážkami a tunelmi.

Romantickým povahám zasa dobre padne prechádzka po rozprávkovom ľadovom zámku, z ktorého je výhľad aj na blúdiacich v úzkych spletitých chodbách.

Poliaci si dali záležať a vytvorili najväčšie bludisko na svete, čo potvrdzuje aj zápis v Guinessovej knihy rekordov. Má rozlohu 2 500 metrov štvorcových a jeho steny sú vysoké dva metre.

Labyrint a ďalšie zimné atrakcie stavajú na poľskej strane Vysokých Tatier, pri skokanskom mostíku Wielka Krokiew, v bezprostrednej blízkosti Tatranského národného parku, od roku 2016.

Prácna výroba umelého snehu a stavba celého zimného komplexu trvá v závislosti od počasia asi mesiac a dá sa realizovať len ak mrzne.

Snowlandia.pl; Designyoutrus­t.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Vysoké Tatry #bludisko