Hrebienok má novú atrakciu - kvantarium

Kým Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, ktorý bol najväčšou atrakciou Vysokých Tatier počas zimnej sezóny, sa už roztápa, na turistov čaká ďalšia celoročná zaujímavosť. Je ňou Kvantarium, interaktívna galéria svetla v priestoroch bývalého Hotela Hrebienok.

09.05.2019 15:00
debata

Podľa projektovej manažérky galérie Barbory Koch ide o prvú takúto expozíciu svojho druhu na Slovensku.

„Jej koncept sme tvorili niekoľko rokov. Návštevníci si v nej môžu pozrieť napríklad laserovú šou celkom zblízka, čakajú na nich interaktívne exponáty, vyskúšať si môžu kreslenie svetlom a vysvetlíme im aj rôzne záhady a fyzikálne javy,“ povedala.

Expozície galérie sú rozdelené do ôsmich miestností, otvorili ich začiatkom marca. „Galériu sme dizajnovo pripravovali predovšetkým pre dospelého návštevníka, no priestory sme obohatili rovnako o prvky, ktoré zaujmú aj tých mladších,“ vysvetlila Koch, podľa ktorej galériu navštevujú aj školy. Tie využívajú vzdelávací program, ktoré táto inštitúcia ponúka.

„Učitelia si to veľmi chvália, pretože študentov podporuje a motivuje k štúdiu fyziky a vedy. Snažíme sa im všetko prezentovať zábavnou formou,“ doplnila projektová manažérka, podľa ktorej zavítalo do galérie svetla len počas Veľkej noci okolo 600 návštevníkov.

Za projektom Kvantarium stojí slovenská firma Kvant a jej tím fyzikov, kreatívnych ľudí a elektrotechnikov. Galéria na Hrebienku podľa nich predstavuje fúziu medzi umením a vzdelávaním, otvorená je od stredy do nedele od 9:00 do 16:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hrebienok