Rakúsko varuje pred bozkávaním kráv na pasienkoch: Ide o život!

Rakúska vláda vydala varovanie pred novou výzvou, ktorá sa začala šíriť internetom. Blízky kontakt s veľkými zvieratami pasúcimi sa na lúkach označila za nebezpečný a obťažujúci.

29.05.2019 07:00
debata (4)

Švajčiarska aplikácia s názvom Castl spustila internetovú „výzvu“ #KuhKussChallenge (bozkávanie kráv) a svojich užívateľov vo Švajčiarsku a ďalších nemecky hovoriacich krajinách povzbudzuje, aby pobozkali zviera „s jazykom alebo aj bez“, a tak získali peniaze pre charitu.

Pastviny a lúky nie sú podľa rakúskej ministerky poľnohospodárstva zoologická záhrada, kde sa môžu hladkať zvieratká.

Naopak, podobné pokusy turistov by mohli mať vážne následky, keďže kravy, ktoré sa cítia v ohrození alebo bránia svoje teľatá, dokážu agresívne zaútočiť.

Zladenie aktivít a záujmov turistov a chovateľov dobytka na horských lúkach Rakúska je dlhodobo citlivou témou. Obe skupiny sú totiž kľúčovými piliermi hospodárstva regiónu.

Len začiatkom tohto roka vyvolal v tirolskom regióne rozruch rozsudok, ktorý nariadil poľnohospodárovi, ktorého kravy udupali turistku, aby zaplatil vdovcovi po tragicky zosnulej odškodné 490 000 eur.

Žena napriek zákazom vzala na pastviny svojho psa, ktorý sa dostal do konfliktu s dobytku a nešťastná majiteľka sa ocitla uprostred „zvieracích vášní“.

Tamojšia vláda sa usiluje takýmto udalostiam zabrániť vydaním kódexu správania turistov. V ňom odporúča vyhnúť sa za každých okolností stádam kráv, obzvlášť, ak majú pri sebe mladé.

Timesofmalta.com; Today.rtl.lu

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #kravy