Nová autobusová linka spojí lyžiarske strediská v Tatrách a akvaparky s Krakovom

Bešeňovú, Tatry a poľský Krakov spojí od decembra nová autobusová linka súkromného dopravcu. Zastávky bude mať pred viacerými akvaparkami a rovnako aj v lyžiarskych strediskách na slovenskej i poľskej strane Vysokých Tatier.

12.11.2019 14:00
debata

„Cestujúcich, ktorým umožňuje aj prepravu lyží, privezie k lyžiarskym strediskám pri zastávkach Bialka Tatrzanska, Ždiar, Tatranská Lomnica a Starý Smokovec a k partnerským skibusom do Jasnej a Bachledovej doliny,“ informoval Emil Sedlařík, hovorca dopravcu Leo Express.

Spoj bude zároveň obsluhovať aj letisko v Krakove a zastavovať priamo v centre tohto poľského mesta.

Linka má od 1. decembra poslúžiť najmä cestujúcim, ktorí plánujú jednodňový výlet do akvaparkov a na lyžiarske svahy, návštevu vianočných trhov v Krakove či cestu na letisko. V autobusoch je povolená preprava lyží alebo snowboardov.

Spoj tiež bude zastavovať pred akvaparkami v Bešeňovej, Liptovskom Mikuláši, Poprade a v poľskom meste Bialka Tatrzanska.

Cestujúci budú môcť v lyžiarskych strediskách a vodných parkoch v spomínaných mestách následne využiť osobitné zľavy. Podľa hovorcu sú lístky na nový spoj už v predaji.

Leo Express je súkromná multimodálna dopravná skupina, ktorá v roku 2012 začala svoju činnosť novými vlakmi na hlavných linkách v Česku a na Slovensku, od roku 2018 aj v Poľsku.

Prevádzkuje tiež rozsiahlu sieť autobusových a mikrobusových liniek v Českej republike, na Slovensku, Poľsku, v Nemecku, Rakúsku, na Ukrajine a v Maďarsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Bešeňová #akvapark