Slovensko-poľské zoskupenie lyžiarskych stredísk sa rozšírilo, pribudli Oravice

Slovensko-poľské zoskupenie Tatry Super Ski sa pred zimnou sezónou rozšírilo o troch členov. Lyžiari tak budú môcť počas zimy jazdiť na jeden skipas v sedemnástich lyžiarskych strediskách na Slovensku a v Poľsku.

18.11.2019 14:15
debata

K dispozícii budú mať 91 zjazdoviek v celkovej dĺžke 57 kilometrov a 84 prepravných zariadení. Okrem dvoch poľských stredísk sa novým členom stal aj skipark Meander v Oraviciach v Tvrdošínskom okrese.

Doteraz malo v zoskupení zastúpenie iba jedno slovenské stredisko, a to Bachledka Ski & Sun v Ždiari. Informovala o tom marketingová špecialistka Martina Múdra zo strediska v Bachledovej doline.

Vytvorenie spoločného skipasu má byť prvým krokom k vytvoreniu ucelenej ponuky služieb v regióne Tatry – Podhalie, ktoré je už roky centrom zimných športov. História lyžovania tam siaha do roku 1894. V súčasnosti prichádza do regiónu ročne tisíce návštevníkov.

Ďalšie plány rozvoja sa budú podľa zoskupenia zameriavať na rozširovanie lyžiarskych stredísk, ale aj zlepšenie komunikácie medzi jednotlivými lyžiarskymi areálmi, komerčnými subjektmi a samosprávou.

Prvé zoskupenie TatrySki vzniklo v roku 2011, združovalo päť poľských stredísk. Od roku 2015 je jeho členom aj stredisko v Bachledovej doline.

V roku 2018 sa skupina TatrySki spojila s GoralSki, čím vzniklo najväčšie zoskupenie lyžiarskych stredísk v rámci krajín Vyšehradskej štvorky.

Prijali názov Tatry Super Ski a združovali 14 stredísk. Tento rok sa podpisom zmluvy zoskupenie rozšírilo o troch nových členov.

Okrem oravského strediska Meander Thermal & Ski Resort pribudlo aj poľské Rusiń-Ski v Tatranskej Bukovine a Długa Polana v Novom Targu. Všetky strediská používajú jednotný cenník.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #skipas #lyžiarske stredisko