Aj počas tejto zimy budú na Liptove premávať bezplatné skibusy

Svahy lyžiarskeho strediska Jasná budú aj tento rok prepojené s Liptovským Mikulášom či akvaparkmi v Bešeňovej a Tatralandii bezplatnými skibusmi.

16.12.2019 14:50
debata

Ako informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov, novinkou zimnej sezóny v oblasti bezplatnej dopravy je posilnenie spojov o 20 percent a zavedenie monitoringu skibusov cez mobilnú aplikáciu Liptov. Bezplatné SKI & AQUA busy začnú na Liptove premávať od pondelka 23. decembra.

„Projekt SKI & AQUA busov prepája celý región sieťou liniek. V zimnej sezóne výrazne prispieva k rovnomernému vyťažovaniu ubytovacích kapacít v celom regióne. Nemenej dôležitý je fakt, že podporuje ekologickejšiu formu dopravy a prináša komfort našim návštevníkom, samozrejme najmä samotným lyžiarom,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Region Liptov Ján Blcháč.

Podľa riaditeľky OOCR Dariny Bartkovej dopyt po skibusoch rastie a preto sa snažia každoročne túto formu dopravy pre návštevníkov regiónu posilňovať.

„V novej zimnej sezóne vyrazí na cesty zhruba o 20 percent viac spojov. Na linkách sú pre lyžiarov k dispozícii obrazovky aj zvukové hlásiče, čo oceňujú najmä zahraniční návštevníci. Najväčšou novinkou je zavedenie monitoringu skibusov pohodlne cez mobilnú aplikáciu Liptov a tiež inštalácia nových zastávok s LED displejmi vo vybraných lokalitách,“ priblížila novinky v bezplatnej skibusovej doprave Bartková.

Zmeny sú aj pri kyvadlovej doprave zo záchytného parkoviska v Demänovej do lyžiarskeho strediska Jasná. „Skibusy sivej linky premávajúce zo záchytného parkoviska sa budú otáčať už na Lúčkach, teda na prvej nástupnej stanici do nášho strediska. Práve táto zmena výrazne skráti čas čakania lyžiarom aj ďalším našim návštevníkom,“ potvrdila manažérka infraštruktúry strediska Jasná Veronika Devečková.

Bezplatné linky spájajú počas zimnej sezóny hlavné atrakcie Liptova – lyžiarske strediská Jasná, Malinô Brdo, akvaparky Tatralandia a Bešeňová, Kúpele Lúčky, Liptovský Ján, Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

Skibusy jazdia medzi strediskami od ranných hodín až do podvečera. OOCR Region Liptov spolu so strediskom Jasná prevádzkujú dokopy šesť liniek. Sieť liniek môžu zadarmo využívať majitelia kariet Liptov Region Card a majitelia skipasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #Liptov