Skibus prepravuje lyžiarov z Novohradu do štyroch podpolianskych stredísk

Do štyroch podpolianskych lyžiarskych stredísk premáva skibus Novohrad – Podpoľanie každú sobotu a nedeľu až do 22. marca s ranným štartom o 7:00 v maďarskom Šalgótarjáne.

09.01.2020 15:25
debata

Ako agentúru SITA informovala špecialistka destinačného marketingu z Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Zuzana Jóbová, na Slovensku tento autobus pokračuje cez novohradské mestá Fiľakovo a Lučenec, Vidinú, Lovinobaňu, Mýtnu a Hriňovú do lyžiarskych stredísk Ski centrum Košútka, Kočanda, Látky Prašivá a Skicentrum Kokava – Línia.

„Banskobystrickému samosprávnemu kraju veľmi záleží na dobrých partnerských vzťahoch s maďarskou Novohradskou župou. Po minuloročnom pilotnom skibuse 4×4 do štyroch lyžiarskych stredísk dnes opäť vypravujeme spoločný skibus, a to zo Šalgótarjánu do štyroch lyžiarskych stredísk Podpoľania. Veľmi ma teší, že sa tieto medzi maďarskými návštevníkmi obľúbené a vyhľadávané lyžiarske strediská stanú aj vďaka našej finančnej podpore pre nich dopravne dostupnejšími,“ informoval počas premiérovej jazdy skibusu v prvý tohtoročný víkend predseda BBSK Ján Lunter.

Skibus Novohrad – Podpoľanie je súčasťou spoločného projektu Akčná zima v kraji Za horami, za dolami, do ktorého sú zapojené tri oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR Turistický Novohrad a Podpoľanie, OOCR Región Horehronie a OOCR Stredné Slovensko), BBSK a Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus. Do tohto projektu župa investuje 30-tisíc eur.

„Cieľom podpory skibusov je zvýšiť dostupnosť lyžiarskych stredísk a bežkárskych areálov a motivovať ľudí tráviť zimu aktívne v Banskobystrickom kraji. Keďže v našom kraji veľmi dbáme na ekologizáciu aktivít, príde nám zmysluplné učiť návštevníkov využívať spoločnú formu dopravy aj do lyžiarskych stredísk, tak, ako to vidíme už roky vo Švajčiarsku. Pre návštevníka je to pohodlné a pre životné prostredie priaznivé,“ uviedla predsedníčka KOCR Banskobystrický kraj Turizmus Iveta Niňajová.

Okrem Skibusu Novohrad – Podpoľanie vyráža počas víkendov túto zimu na svoje jazdy ďalších päť skibusov. Skibus Malý Šturec a Kremnica – Skalka, ktoré odvezú bežkárov do centier bežeckého lyžovania.

Ďalší skibus Šachtičky zavezie lyžiarov do prímestského lyžiarskeho strediska Šachtičky nad Banskou Bystricou s upravovanými bežkárskymi trasami až do Španej Doliny, kde je udržiavaný bežkársky Banícky okruh.

Posledný lyžiarsky autobus Telgárt zavezie lyžiarov z Novohradu a Gemera pod Kráľovu hoľu do strediska Ski Telgárt.

Grafikony a ceny všetkých skibusov v kraji sú sústredené na destinačnom portáli KOCR Banskobystrický kraj Turizmus www.zahoramizadolami.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #Podpoľanie #Novohrad #lyžiari