Na psie záprahy do Telgártu vás odvezie skibus

Dva psie záprahy ťahané niekoľkými pármi psov budú návštevníkom lyžiarskeho strediska Ski Telgárt k dispozícii v sobotu 18. januára. Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková, do strediska odvezie lyžiarov aj skibus z Lučenca, pričom jazda na záprahu bude dostupná každému návštevníkovi.

17.01.2020 10:00
debata

„V rámci akčnej zimy v kraji je novinkou tejto sezóny i ekologická doprava do lyžiarskeho strediska. Počas každého víkendu od 4. januára do 15. marca je v prevádzke „Skibus pod Kráľovu hoľu“. Svoju cestu začína v Lučenci o 07:00 a pokračuje zastaveniami v Rimavskej Sobote, Hnúšti, Tisovci, Revúcej, Muráni a Prednej Hore priamo do lyžiarskeho strediska,“ konkretizovala riaditeľka.

Lyžiarske stredisko v najvýchodnejšej obci Horehronia Telgárt poskytuje lyžovačku na 6,5 kilometra zjazdovkách.

Pre lyžiarov je k dispozícii niekoľko zjazdoviek s prevýšením 400 metrov vrátane detského vleku. Vďaka rôznorodosti si v tomto lyžiarskom stredisku zalyžujú začiatočníci i pokročilí.

Skibus z južných miest Banskobystrického kraja do Telgártu je súčasťou spoločného projektu troch oblastných organizácií cestovného ruchu – OOCR Turistický Novohrad a Podpoľanie, OOCR Región Horehronie a OOCR Stredné Slovensko, Banskobystrického samosprávneho kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus s názvom Akčná zima v kraji Za horami, za dolamiI. Do tohto projektu župa investuje 30-tisíc eur.

Okrem skibusu do Telgártu štartuje počas zimných víkendov na svoje jazdy ďalších päť skibusov. Skibus Malý Šturec a Kremnica – Skalka, ktoré odvezú bežkárov do centier bežeckého lyžovania.

Skibus Novohrad – Podpoľanie vozí z maďarského Šalgótarjánu lyžiarov do štyroch stredísk na Podpoľaní.

Ďalší skibus Šachtičky zavezie lyžiarov do prímestského lyžiarskeho strediska Šachtičky nad Banskou Bystricou s upravovanými bežkárskymi traťami až na Španiu Dolinu, kde je udržiavaný bežkársky Banícky okruh.

Skibus na Horehroní prepája Brezno s lyžiarskymi strediskami Jasná Nízke Tatry, stredisko v Mýte pod Ďumbierom a lyžiarske stredisko Ski Tále.

Grafikony a ceny všetkých skibusov v kraji sú na portáli www.zahoramizadolami.sk, kde je aj možnosť zakúpenia lístkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Telgárt #psie záprahy