V Tatrách zmodernizujú cyklochodník z Tatranských Zrubov do Nového Smokovca

V Tatrách zmodernizujú cyklochodník z Tatranských Zrubov do Nového Smokovca. Mesto požiada o nenávratný finančný príspevok do výšky maximálne 80-tisíc eur.

09.03.2020 14:00
debata

Spolufinancovať ho bude do výšky 5 percent, teda v sume 3 988,91 eur. Po vynovení cyklochodníka s dĺžkou vyše jedného kilometra bude chodník prístupný pre chodcov aj cyklistov.

„Mesto má záujem prepojiť dve mestské časti od Tatranských Zrubov s intravilánom mestskej časti Nový Smokovec v dvoch úsekoch. V súčasnosti chodník nespĺňa podmienky cyklochodníka a preto je potrebná modernizácia. Spočíva v položení nového povrchu na existujúci chodník tak, že ostane zachovaný jeho smerový aj výškový priebeh,“ informovala Daniela Birková z kancelárie prednostu mesta Vysoké Tatry s tým, že chodník v zúžených miestach rozšíria tak, aby sa dosiahla minimálna požadovaná šírka pre spoločný chodník pre chodcov a cyklistov, čo je minimálne dva metre.

Pri chodníku budú aj dve odpočívadlá s lavičkou a so stojanom na bicykle. Plán počíta s vybudovaním obojsmernej cesty prevažne v trase existujúcich chodníkov a lesných ciest.

Chodník začína v Novom Smokovci pri križovatke so škôlkou, pri zastávke Tatranských elektrických železníc a autobusovej zastávke a končí pri autobusovej zastávke v Tatranských Zruboch.

"Veríme, že bude nielen využívaný, ale i obľúbený pre miestnych ako aj pre turistov. Prínosom je aj možnosť využívania alternatívnych a ekologických druhov dopravy,“ dodala Birková. S modernizáciou chce mesto Vysoké Tatry začať ešte v tomto roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #cyklochodník