Kráľ-playboy si doprial izoláciu v 'zatvorenom' alpskom hoteli s 20 ženami

Bavorské Alpy sú nepochybne malebné miesto a na čas izolácie pred šíriacim sa koronavírusom môžu byť ako stvorené, stačí sa pokochať výhľadom z okna a človek hneď pookreje. To si zrejme povedal aj thajský kráľ Rama X. a odcestoval do Nemecka, do luxusného hotela.

09.04.2020 07:00
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BBC News Marathi (@bbcnewsmarathi),

Kráľ Maha Vajiralongkorn sa údajne zdržiava v štvorhviezdič­kovom Grand Hoteli Sonnenbichl v Bavorských Alpách, zatiaľ čo väčšina nemeckých hotelov zostáva počas vypuknutia koronavírusov pre turistov uzavretá, píše Insider.com.

Hotel totiž podľa The Times of London dostal od miestnych úradov výnimku – zvláštne povolenie na otvorenie pre kráľa a jeho sprievod dvadsiatky žien.

Samozrejme, útek kráľa do Bavorska vyvolal v jeho rodnej krajine vlnu nevôle a hashtag v thajčine, ktorý sa dá preložiť ako „Načo potrebujeme kráľa?“, sa objavil vo viac ako 1,2 miliónoch tweetov.

Tajomná rodina a jej krízy

Kráľ Maha Vajiralongkorn je pomerne kontroverznou a extravagantnou postavou a má povesť donchuana. Nedávno ho vyfotili ako sa bicykluje vo švajčiarskych a nemeckých horách, svojmu psovi dokonca vystrojil štvordňový pohreb.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Modern_nobi (@modern_nobi),

Korunným princom sa stal v roku 1972 vo veku 20 rokov a po smrti svojho otca v roku 2016 sa ujal thajského trónu v roku 2019. Študoval v Británii a Austrálii, je nadšeným cyklistom a pilotom a bol štyrikrát ženatý.

O dobrú povesť kráľovskej rodiny sa stará zákon – v krajine už dlho platia prísne pravidlá, ktoré zakazujú akúkoľvek kritiku kráľa, kráľovnej, korunného princa, bývalých kráľov a ďalších členov rodiny, dokonca aj ich domácich miláčikov. Za porušenie sa ukladajú prísne tresty – vysoké pokuty a odňatia slobody až do 35 rokov, hovorí Wikipedia.org.

O thajskej kráľovskej rodine sa toho vie aj vďaka „informačnému embargu“ len málo, ale napätie medzi jej členmi vyšlo najavo v októbri, keď kráľ náhle zbavil svoju dlhodobú partnerku všetkých jej titulov a obvinil ju zo sprisahania proti svojej manželke, kráľovnej.

Bild.de

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa กูรูกฤษณะ (@gurukrishna1995),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Bavorsko #Thajsko #kráľ #koronavírus