Bezkoronový hotel? Bez stien, bez stropu, no s komorníkom, čo preskakuje potoky

Cestovanie sa v poslednej dobe stalo rizikovou činnosťou, hrozba nákazy číha v podstate všade, kde sú ľudia, v dopravných prostriedkoch aj v hoteloch. Čo ak by však hotelová "izba" bola umiestnená uprostred šírej prírody, v náručí hôr, bez akýchkoľvek ďalších susedov?

17.07.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Welcome to St.Gallen (@sgbtourism),

Romantický západ slnka nad kopcami pokrytými vinicami či nočný výhľad na majestátne švajčiarske Alpy osvetlené Mesiacom nemusia hostia v tomto hoteli sledovať len cez okno.

Izba bez stien a stropu, ktorú tvorí vlastne len posteľ a nočné stolíky, ponúka dokonalé širokouhlé pohľady na prírodu a bonusom je neobmedzený prílev čerstvého vzduchu.

Zámerom spoločnosti Zero Real Estate bolo podľa Insider odstrániť tradičný koncept hotela a hmatateľného luxusu a zamerať sa na zážitok. Tvorcovia sa rozhodli zrušiť hranice v podobe stien a múry spraviť priamo z nádhernej švajčiarskej prírody. A to sa aj podarilo.

Nie je to pritom ich prvý netradičný nápad, kam ubytovať hostí. Pred pár rokmi napríklad ponúkli klientom hotel v podzemnom jadrovom bunkri – 14 lôžok po 22 eur za noc.

Keď sa podzemie zunovalo, presunuli sa „hoteliéri“ do exteriéru. V roku 2016 postavili pod Alpami prvú bezstenovú izbu pod šírym nebom.

Projekt Zero Real Estate má teraz sedem dvojpostelí na siedmich rôznych miestach po celom východnom Švajčiarsku. Cena každej izby sa začína na 295 švajčiarskych frankoch (275 eurách) za noc. Izby sú prístupné v júli.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Independent (@the.independent),

Aj keď si návštevníci nikdy nemôžu byť istí, či okrem spánku nedostanú priamo v posteli aj studenú sprchu z neba, izby sa v momente vypredávajú a na čakacej listine je okolo 9000 záujemcov.

I keď v mnohom tento hotel ustúpil od tradičného chápania ubytovania, jednu vec si aj v týchto extrémnych podmienkach ponechal – skvelé služby v osobe komorníka či chyžného.

Ten zabezpečuje všetku logistiku a plní požiadavky hostí. Ak prší, zavedie ich do prístrešia, ak sú hladní, prinesie večeru či raňajky, ak chcú turistické informácie, poradí im.

Každý komorník prechádza tréningovým procesom, počas ktorého sa učí, ako si ustlať postele v silnom vetre aj preskakovať potoky s podnosmi plnými jedla.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Travel Inspirations Stories (@discoveringinspirations),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #Alpy