Neviditeľný dom: Pod priehľadnou podlahou sa premávajú divé zvery

Švédsko je dobre známe svojou krásnou prírodou a dychberúcimi scenériami. Až 97 percent krajiny je neobývanej a rozľahlé územia priam lákajú, aby sa ich dobrodruhovia vydali skúmať a objavovať. V severskej krajine rastie a žije až 50 000 druhov rastlín a živočíchov.

11.10.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Almost finished. Looks great ! #synvillan #eriksbergviltochnatur #pmbsverige sandellsandberg #stainlesssteel #arkitektur #scandinavianarchitecture

Príspevok, ktorý zdieľa Thomas Sandell (@thomassandell),

A priamo uprostred obrovskej prírodnej rezervácie, v Blekinge na juhovýchode Švédska, stojí unikátny dom, vila SynVillan (alebo „Illusion“) hotela Eriksberg na „stračích nôžkach“ so sklenenou podlahou, cez ktorú sa dajú zvnútra pozorovať divoké zvieratá prechádzajúce popod ňu, píše Insider.

Do repertoáru patria daniele, jelene, bizóny, diviaky, muflóny či orly. A to všetko z bezpečnej vzdialenosti, aby sa zvieratá necítili ohrozené a aby návštevníci nezasahovali do ich bežného života.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Interiors #synvillan#eriksbergviltochnatur #sandellsandberg #åkeesonlindman

Príspevok, ktorý zdieľa Thomas Sandell (@thomassandell),

Trend sklenených a ďalších priehľadných dizajnových prvkov v hoteloch po celom svete pritom nie je novinkou, švédska vila je najnovším prírastkom do „rodiny“.

Táto dômyselne navrhnutá konštrukcia sedí na chodúľoch tri metre nad zemou. Strecha je vyrobená z trstiny a vďaka lesklému metalickému zrkadlovému povrchu odráža dom okolie, a tak s ním dokonale splýva, takže neodplaší plachú zver.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fugas (@fugaspublico),

Či už sa budú hostia pozerať cez sklenenú podlahu, ktorá je umiestnená priamo nad miestom na kŕmenie, alebo sa rozhodnú obdivovať výhľady z terasy vily, zážitok bude jedinečný.

SynVillan s rozlohou 50 metrov štvorcových funguje na slnečnú energiu a plyn, ale nemá tečúcu vodu. Je tu kuchynka, obývací priestor a dve svetlé a vzdušné spálne.

Prvá spálňa má manželskú posteľ a druhá poschodové postele. Z terasy je pekný výhľad na vodu a stromy. Súčasťou vybavenia je aj ďalekohľad.

Vo vile sa môžu ubytovať štyri osoby; ceny pre dvoch hostí začínajú od 390 eur za noc.

Designboom.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko