Národné parky pozývajú na "home office". Zabezpečili elektrinu aj wifi

V čase pandémie je práca v kancelárii medzi množstvom kolegov pomerne nebezpečnou činnosťou. Mnoho firiem preto povolí svojim zamestnancom, ktorých pracovným nástrojom je počítač, pracovať z domu. Mesiace byť zatvorený medzi štyrmi stenami je však pomerne frustrujúce a mnohí túžia po voľnosti a čerstvom vzduchu ako nikdy predtým.

02.11.2020 07:00
debata

Podobne ako ostatné krajiny, aj Japonsko sa prispôsobuje „novému normálu“ a národné parky vychádzajú zamestnaným ľuďom túžiacim po prírode v ústrety, píše Insider.

Správcovia parkov s podporou japonského ministerstva životného prostredia ponúkli pracujúcim možnosť pripojiť sa do siete

priamo v prírode: rozšírili pokrytie wifi a pribudli aj elektrické zásuvky. Tak môžu zarábať na zdravom vzduchu, no s pohodlím vybavenia kancelárie. V ponuke je aj občerstvenie.

Zamestnanci si môžu prenajať pracovné stanice v hotelových izbách či v kempoch na niekoľko hodín denne, niekde dokonca vznikajú miesta v stanoch s prenosnými elektrostanicami a hotspotmi wifi.

„Chceme, aby sa ľudia zapojili do práce na diaľku a zároveň relaxovali v prostredí mimo ich bežného každodenného života,“ uviedol pre Japan Times pracovník hotela Kyukamura Kišu Kada v národnom parku Setonaikai.

Do programu sa zapojili najznámejšie prírodné parky krajiny – Setonaikai, najväčší japonský národný park známy svojimi rybárskymi dedinami, Aso-Kuju preslávený sopkami aj lesnatý horský park Nikko.

Zamestnanci, ktorých ponuka parkov zláka, môžu doobeda pracovať a poobedia tráviť so svojimi rodinami na turistike alebo v kanoe.

Národné parky pozývali na „prácu z domu“ už počas prvej vlny Covidu-19 od apríla do júla a nezvyčajný projekt sa vtedy stretol so záujmom, preto v ňom pokračujú opäť po lete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #národný park #práca z domu