Horské strediská dobrovoľne uzavreli prevádzky, ďalej sa však pripravujú na zimnú sezónu

Horské strediská dobrovoľne uzavreli svojej prevádzky. „Zámerom je zvýšiť dosah prijatých vládnych opatrení. Naše rozhodovanie o uzavretí lanoviek, hotelov a gastro zariadení bolo o to jednoduchšie, že sa môžeme oprieť o existujúci systém štátnej pomoci. V praxi by teda dočasné uzavretie stredísk nemalo znamenať dramatické prepúšťanie,“ informoval predseda predstavenstva Tatry mountain resorts (TMR) Igor Rattaj.

01.11.2020 10:00
debata

„Popri tom všetkom sa snažíme aktívne komunikovať so sekciou cestovného ruchu na ministerstve dopravy a dávať podnety a pripomienky, ako cestovnému ruchu pomôcť. Dúfame, že aj avizovaná 100-miliónová injekcia cestovnému ruchu dá šancu na prežitie mnohým ľuďom, ktorí sa či už so svojou kaviarňou, penziónom alebo inou prevádzkou ocitli na hrane,“ doplnil Rattaj.

„Vďaka príspevku štátu na mzdu zamestnancov sme dokázali prežiť najťažšie obdobie a reálne udržať väčšinu pracovných miest,“ doplnil riaditeľ ľudských zdrojov v spoločnosti TMR Marek Schwarz.

Obe horské strediská – Jasná i Vysoké Tatry sa aj napriek uzatvoreniu prevádzky pre verejnosť naďalej pripravujú na otvorenie zimnej sezóny.

„Pripravované postupy a opatrenia sa potrebujeme dozvedať naozaj čo najskôr, pretože či už sú to horské rezorty, rôzne atrakcie, alebo kúpaliská vyžadujú si čas na svoju prípravu. Zároveň je to signál aj pre hostí, klientov a návštevníkov, aby sa mohli prispôsobiť a rozhodnúť,“ uzavrel Igor Rattaj.

debata chyba
Viac na túto tému: #TMR #Vysoké Tatry #zimná sezóna