Kuracina z termálneho prameňa? Traja muži si chceli v gejzíre uvariť večeru

Traja turisti dostali dočasný zákaz vstupu do Yellowstonského národného parku po tom, čo ich prichytili pri pokuse uvariť si kurča v jednom zo slávnych gejzírov.

10.12.2020 07:00
debata

Keď dostal strážca parku hlásenie o skupine mužov, ktorí smerujú ku gejzíru Shoshane s hrncami v rukách, ihneď sa vydal preveriť situáciu, píše Today. Na mieste skutočne našiel troch turistov, ktorí v horúcom prameni varili dve celé kurence.

incidentu došlo podľa hovorcu národného parku 7. augusta, začiatkom septembra ich obvinili z narúšania poriadku. Eric a Dallas Robertsovci dostali podľa agentúry Associated Press trest dva dni vo väzení a museli zaplatiť pokutu vo výške 540 dolárov. Tretí muž, 49-ročný Eric Romriell, zaplatil pokutu vo výške 1 250 dolárov.

Všetci traja majú zakázaný vstup do Yellowstonského národného parku na ďalšie dva roky, ktoré dostali ako podmienečný trest.

Na otázku strážnika, čo v národnom parku vlastne robili, 51-ročný Eric Roberts údajne odpovedal, že si chceli pripraviť večeru.

V národnom parku Yellowstone sa nachádzajú stovky gejzírov a asi 10 000 termálnych prameňov. Vodná nádrž Shoshane má niekoľko gejzírov a malých prameňov s teplotou vody od 80 do 90 stupňov, uvádza webová stránka národného parku.

Približovať sa k termálnym prameňom alebo do nich čokoľvek hádzať je protizákonné. Národný park Yellowstone požaduje, aby sa návštevníci vždy zdržiavali len na promenádach a určených chodníkoch. Pri geotermálnych prameňoch nie je ani povolené konzumovať jedlo.

Viacerým nedisciplinovaným návštevníkom sa už horúca voda stala osudnou. Niektorých obarila, nedávno dokonca priamo do prameňa spadlo trojročné dieťa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Yellowstone #Yellowstonský národný park