Zatvoria sa počas Vianoc lyžiarske svahy v celej Európe?

Premiér nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko Markus Söder v utorok povedal, že plánuje nechať lyžiarske svahy v bavorských Alpách počas vianočných prázdnin zatvorené v rámci boja proti COVID-19. Európske krajiny vyzval, aby tento krok nasledovali. Informovala o tom agentúra AFP.

25.11.2020 15:00
debata

Söder zdôraznil, že Nemcom, ktorí rozmýšľajú nad tým, že jednoducho pôjdu lyžovať za hranice do susedného Rakúska, hrozí po návrate desaťdňová karanténa. Rakúsko je v súvislosti s koronavírusom SARS-CoV-2 zaradené medzi rizikové oblasti.

„Uprednostnil by som spoločnú dohodu na európskej úrovni,“ povedal bavorský premiér. „Žiadne otvorené lyžiarske vleky, žiadne trávenie dovolenky na lyžovačkách,“ do­dal.

„Ak chceme ponechať otvorené hranice, potrebujeme jasnú dohodu o lyžovaní,“ povedal. Cieľom je podľa Södera vyhnúť sa „druhému Ischglu“.

Lyžiarske stredisko Ischgl v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko sa marci tohto roka stalo ohniskom nákazy koronavírusu SARS-CoV-2, pripomína AFP. Vírus sa následne prostredníctvom nakazených turistov dostal do ďalších častí Európy.

Stredisko Ischgl zavrelo svoje brány až 13. marca, a to napriek tomu, že britské či iné európske médiá už v januári a vo februári informovali o prvých nakazených koronavírusom SARS-CoV-2 v Tirolsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #svah #lyžovačka #svahy