Prejdite sa po vzrušujúcej novej ferrate v Čertovej doline pri Tisovci

Jednoduchší prechod turistom cez skalnú úžľabinu Čertovej doliny pri Tisovci v Rimavskosobotskom okrese umožní nová ferrata, ktorú dokončili koncom vlaňajška.

24.02.2021 10:00
Tisovec Čertova dolina ferrata Foto: ,
Na snímke premostenie skalného kaňonu a nová ferrata v úžľabine Čertovej doliny pri Tisovci v Rimavskosobotskom okrese.
debata
Video
Autor: TASR

Podľa slov primátorky mesta Ireny Milecovej bude Náučný chodník zbojníka Jakuba Surovca, ktorý cez dolinu vedie, vďaka ferrate schodný aj v zime.

Boli rôzne názory, či ferratu vybudovať alebo nie, keďže je to v chránenej oblasti, ale aj v Slovenskom raji sú ferraty.

Navyše, ferrata sa po každej zime nebude musieť obnovovať. Bol totiž obrovský problém, že doterajšie drevené rebríky zakaždým zobrala voda a bolo ich potrebné každoročne dopĺňať, vysvetlila primátorka.

Na snímke turista na premostení skalného kaňonu...
Na snímke ľadopád a nová ferrata v skalnej...
+2Nová ferrata v skalnej úžľabine Čertovej doliny...

Náučný chodník Jakuba Surovca ponúka turistom nielen prechod roklinou, ale aj pohľad na viadukt s unikátnou zubačkovou traťou, nahliadnutie do dvoch jaskýň či rozhľadňu, odkiaľ za pekného počasia dovidieť na Nízke Tatry.

Chodník tvorí okruh dlhý zhruba 4,7 kilometra so štartom a cieľom pri informačnom centre v Zbojníckom dvore v sedle Zbojská. Jeho prevýšenie je 268 metrov a prejdenie trvá v závislosti od kondície približne tri hodiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tisovec #ferrata