Pandémia-nepandémia, v Tatrách sú opäť davy turistov, vleky sú plné, hotely otvorené

Napriek pandémii boli zjazdovky okolo známeho poľského strediska zimných športov Zakopané počas víkendu opäť plné ľudí. Veľká skupina návštevníkov podľa policajnej hovorkyne nedodržiava koronavírusové opatrenia a polícia od piatkového popoludnia uložila viac ako 100 pokút. Informuje o tom agentúra DPA.

23.02.2021 15:00
debata (6)

Zakopané je obľúbené prázdninové miesto na úpätí Tatier. Pred týždňom tam dorazili davy ľudí a v médiách sa objavili aj zábery večierkov rozjarených ľudí na miestnej pešej zóne Krupówki, ktorá je hlavnou zábavnou a nákupnou ulicou.

Na rozdiel od Slovenska a Českej republiky sú lyžiarske vleky v Poľsku v prevádzke a hotely môžu byť otvorené s polovičnou kapacitou.

Poľské ministerstvo zdravotníctva v sobotu oznámilo, že v krajine pribudlo 8510 nových ochorení, z toho 493 ich bolo v regióne, do ktorého patrí Zakopané.

Od začiatku pandémie sa v krajine so zhruba 38 miliónmi obyvateľov nakazilo viac ako 1,6 milióna ľudí. Z toho minimálne 42.077 ich nákaze podľahlo.

Poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski v sobotu nevylúčil obmedzenia na hraniciach so Slovenskom a Českou republikou. Dôvodom je rastúci počet prípadov koronavírusovej nákazy v oboch týchto krajinách. Rozhodnutie podľa neho padne tento týždeň.

Poľsko v posledných dňoch čelí silnejúcej koronavírusovej infekcii. Týždenný priemerný počet nových prípadov nákazy za deň prekročil 6500 a pribúda aj hospitalizovaných. Minulý týždeň však poľská vláda časť reštrikcií uvoľnila.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Vysoké Tatry #Zakopané