Múzeum TANAPu bude od pondelka opäť otvorené. Má novinku

Múzeum Tatranského národného parku (TANAP) v Tatranskej Lomnici bude od pondelka 19. apríla znovu otvorené. Ako informovalo na sociálnej sieti, jeho pracovníci počas zimných mesiacov spravili v expozícii viacero úprav.

15.04.2021 12:30
debata

Lákadlom pre návštevníkov by mala byť nová dioráma predstavujúca vysokohorské prostredie TANAPu. Dominuje jej vypreparovaný útočiaci rys s kamzíkom. Na diele spolupracovali poľskí a slovenskí preparátori.

Podmienkou otvorenia bude dodržanie bezpečnostných opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19, a to 15 metrov štvorcových na jednu osobu, prekrytie dýchacích ciest respirátorom a negatívny test na koronavírus.

Múzeum TANAPu býva za bežných podmienok otvorené celoročne, s výnimkou vianočných a novoročných sviatkov a obdobia pravidelnej každoročnej rekonštrukcie a modernizácie expozície. Návštevníkov oboznamuje s charakterom tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier.

Patrí medzi najnavštevovanejšie múzeá svojho druhu na Slovensku. Ročne si jeho expozíciu príde pozrieť približne 30-tisíc ľudí. Výstavná časť múzea je rozdelená na prírodovednú, ochranársku, historickú a etnografickú.

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #TANAP