V Bachledovej doline otvoria v sobotu Chodník korunami stromov

V Bachledovej doline v Belianskych Tatrách otvoria v sobotu 24. apríla po dlhom čase turistickú atrakciu - Chodník korunami stromov. Otvorenie bude sprevádzané aktuálnymi opatreniami.

23.04.2021 15:15
debata

Základom opatrení je povinnosť nosenia rúška, rozmiestnenie desiatok dezinfekčných prostriedkov či dodržiavanie rozostupov. Informovala o tom marketingová pracovníčka horského strediska Kristína Jakubová.

Chodník korunami stromov sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury, má 1 234 metrov. Zakončený je 32-metrovou vyhliadkovou vežou. Na vrchole sa nachádza priehľadná pochôdzna sieť, z ktorej vedie 67 metrový dlhý suchý tobogan.

Chodník korunami stromov približuje život v miestnych lesoch. Jeho súčasťou sú edukačné tabule a interaktívne prvky, z ktorých sa môžu návštevníci dozvedieť informácie o zvieratách, rastlinách, vtákoch, či stromoch.

Z parkoviska Bachledovej doliny vedie k chodníku 2,5 kilometrová trasa, ktorú je možné zdolať do jednej hodiny. Kratšia trasa k nemu vedie z Malej Frankovej, turisti sa po nej dostanú do 45 minút.

debata chyba
Viac na túto tému: #chodník korunami stromov